Savuinen juustopasta

Pippurinen juustopasta on lempeä ja takuuvarma makuyhdistelmä, joka maistuu niin viikonloppu- kuin arkiruokanakin. Tämä italialainen klassikkoruoka tunnetaan myös nimellä Cacio e pepe, joka tarkoittaa juustoa ja pippuria. Perinteisen Pecorino Romanon sijaan, pastaan raastetaan Kuusamon Juuston Savujuustoa, joka tuo kermaisuuden ja täyteläisyyden lisäksi vienoa savuisuutta pastaan. Savujuusto on täydellinen juusto juustopastan valmistuksessa, sillä se sulaa täydellisesti pastan joukkoon!

Annosmäärä

2 annosta

Valmistusaika

20min

Vaikeustaso

Arvostele

Savuinen juustopasta

Ainekset

  • 1/2 pkt (n. 87 g) Kuusamon Juuston Savujuustoa

  • 1 rkl kokonaisia mustapippureita

  • ¼ rkl kokonaisia rosepippureita

  • 4 rkl voita

  • 1 kpl valkosipulinkynsi

  • 200 g kuivapastaa (esimerkiksi spagettia)

  • 10 lehteä tuoretta salviaa

  • Suolaa maustamiseen ja pastavettä varten

Ohje

  1. Raasta juusto. Paahda pippureita kuivalla paistinpannulla muutaman minuutin verran. Murskaa pippurit morttelissa. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi.

  2. Sulata puolet voista paistinpannulla ja lisää murskatut, paahdetut pippurit. Kypsennä minuutin verran. ja nosta pannu pois levyltä.

  3. Kypsennä pasta suolalla maustetussa vedessä. Kun pasta on kypsää, ota 2 dl keitinvettä talteen. Valuta tämän jälkeen pasta kuivaksi, mutta älä kuitenkaan huuhtele sitä.

  4. Lämmitä voi-pippuriseos uudestaan ja lisää valkosipuli ja salvianlehdet pannulle. Kypsennä pari minuuttia. Lisää pasta, 1 dl pastan keitinvettä ja puolet raastetusta juustosta. Sekoita kunnes juusto on sulanut ja kastike alkaa paksuuntumaan. Lisää loput voista ja juustosta. Sekoita jälleen kunnes juusto ja voi ovat sulaneet. Lisää keitinvettä tarvittaessa, jos kastike on liian paksua.

  5. Mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile ja nauti!