
Savuinen makaronilaatikko
Arkiruokien klassikko makaronilaatikko saa uutta potkua lempeän savuisesta Kuusamon Juuston Savujuustosta. Helposti valmistuva makaronilaatikko valmistetaan perinteisellä reseptillä, jolla jokainen onnistuu varmasti. Riittoisa laatikkoruoka viimeistellään kuorruttamalla pinta runsaalla kerroksella Kuusamon Juuston Savujuustoa raastettuna.
Annosmäärä
6 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
7 dl makaronia
-
400 g jauhelihaa
-
1 sipuli
-
8 dl maitoa
-
3 munaa
-
Tomaattimurskaa
-
Kuusamon Juuston Savujuustoa
-
Suolaa, pippuria, timjamia ja paprikamaustetta
Ohje
-
Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä.
-
Pilko sipuli ja kuullota se pannulla.
-
Lisää jauhelija ja ruskista.
-
Lisää mausteet ja tomaattimurska jauhelihan ja sipulin joukkoon.
-
Sekoita maito ja kananmunat keskenään.
-
Kaada ainekset uunivuokaan.
-
Ripottele Savujuustoa raastettuna reilusti makaronilaatikon päälle.
-
Paista 120 asteessa noin 1 tunti.
-
Laita vielä uuni hetkeksi 200 asteeseen ja ja paista vielä hetki, jotta pinta gratinoituu kauniisti.