Savuinen nyhtöleipä

Herkullinen, lempeän savuinen nyhtöleipä valmistuu hetkessä lämmittämään pimeneviä syysiltoja. Mehevä saaristolaisleipä kätkee sisäänsä tuoreista yrteistä ja valkosipulista valmistettua maustevoita ja Savujuustoa raastettuna. Leivän kruunaa Savujuustokuorrutus, jonka kullanruskea pinta suorastaan kutsuu maistamaan!

Annosmäärä

6 annosta

Valmistusaika

45min

Vaikeustaso

Arvostele

Savuinen nyhtöleipä

Ainekset

  • 1 saaristolaisleipä

  • 50 g Kuusamon Juuston Savujuustoa raastettuna

  • ½ dl tuoretta timjamia

  • ½ dl tuoretta ruohosipulia

  • 2-4 valkosipulinkynttä

  • 50 g huoneenlämpöistä kirnuvoita

  • ½ tl suolaa

  • ½ tl mustapippuria rouhittuna

Ohje

  1. Ota voi huoneenlämpöön noin tunti ennen leivän valmistamista.

  2. Esilämmitä uuni 200°C (kiertoilmauuni 180°C).

  3. Rypistä leivinpaperi ja aseta se leipävuokaan.

  4. Leikkaa ristikkäisiä viiltoja saaristolaisleipään niin, että pohja säilyy ehjänä.

  5. Aseta leipä vuokaan leivinpaperin sisälle.

  6. Valmista seuraavaksi täyte.

  7. Hienonnan timjami ja ruohosipuli, murskaa valkosipulinkynnet. Raasta Savujuusto.

  8. Lisää yrtit, valkosipuli, 2/3  Savujuustoraasteesta ja mausteet pehmeän voin sekaan.

  9. Sekoita täyte tasaiseksi ja lusikoi viilloista leivän sisään.

  10. Peitä leipä foliolla ja paista 15 minuuttia.

  11. Ota folio pois, lisää loput juustoraasteesta leivän pintaan ja paista vielä noin 10 minuuttia.

  12. Koristele tuoreilla yrteillä ja nauti lämpimänä.