Savujuustojoulukuuset

Suolaiset savujuusto-joulukuuset ovat myös erityisen nopea valmistaa, joten jos kaipaat esimerkiksi pikkujouluihin tai joulupöytään inspiraatiota nopeasti valmistettaviin, mutta nopeisiin herkkuihin, tässä olisi sinulle täydellinen ratkaisu. Halutessaan Savujuuston tilalle voi vapaasti vaihtaa esimerkiksi Emmental-, Eränkävijä- tai Gouda-raastetta. Näin saat tehtyä hieman eri makuisia joulukuusia, jokaisen makuun sopivaksi.

Annosmäärä

20 annosta

Valmistusaika

40min

Vaikeustaso

Arvostele

Savujuustojoulukuuset

Ainekset

  • ½ pkt (n. 160 g) Kuusamon Juusto Savujuustoa raastettuna

  • 1 kpl (5 levyä) valmiiksi kaulittuja voitaikinalevyjä

  • 1 prk (n. 165 g) punaista pestoa

  • 1 kpl kananmuna

  • 20 kpl puisia grillitikkuja

  • Jauhoja kaulimista varten

Ohje

  1. Laita kiertoilmauuni lämpiämään 180-asteeseen.

  2. Jauhota pöytäpinta ja voitaikinalevyt kevyesti. Kauli levyjä hieman ohuemmiksi: noin 4 mm paksuisiksi. Levitä jokaisen levyn päälle noin kaksi ruokalusikallista pestoa ja pieni kourallinen juustoraastetta. Painele juustoraaste kevyesti kädellä peston kanssa voitaikinalevyyn kiinni.

  3. Leikkaa levyt pituussuunnassa neljäksi suikaleeksi. Muotoile suikaleet joulukuusen muotoon ja työnnä puinen grillitikku niiden läpi joulukuusen “rungoksi”.

  4. Siirrä joulukuusen leivinpaperilla peitetylle pellille ja voitele kevyesti kananmunalla. Paista joulukuusia uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.

  5. Voit halutessasi koristella joulukuusen juustosta leikatuilla tähdillä: työnnä grillitikkuja joulukuusten läpi sen verran, että kuusen latvaan jää  näkyviin osa tikkua – kiinnitä juustosta leikattu tähti kuusen latvan läpi tulevaan grillitikun päähän.

  6. Nauti!