
Sipulikeitto
Suussa sulava sipulikeitto lämmittää viilenevissä säissä. Saat herkullisen kuorrutuksen sipulikeittoon Sinileima Emmental -raasteella. Kutsu ystävät illalliselle ja kokkaa ihanaa juustoista sipulikeittoa alku- tai pääruoaksi.
Vaikeustaso
Arvostele
Miltä maistui?

Ainekset
-
500 g sipulia
-
2 valkosipulinkynttä
-
2 rkl öljyä
-
3 rkl vehnäjauhoja
-
Suolaa ja mustapippuria
-
1 l vettä
-
1 kasvisliemikuutio
-
Paahtoleipää
-
Sinileima Emmental -juustoraastetta
Ohje
-
Kuori ja viipaloi sipulit sekä valkosipulit.
-
Kuullota sipulit öljyssä kattilassa.
-
Lisää kattilaan venhäjauhot ja sekoita joukkoon vesi.
-
Lisää kasvisliemikuutio ja anna hautua noin puoli tuntia.
-
Mausta mustapippurilla.
-
Annostele keitto paistonkestäviin annoskulhoihin.
-
Lisää päälle viipaleet paahdettua paahtoleipää.
-
Ripottele päälle reilu kerros Sinileima Emmental juustoraastetta.
-
Gratinoi 5-7 minuuttia uunissa grillivastuksen alla.
Sinileima Emmental
Kuusamon Juuston Sinileima on jylhän voimakas Emmentaljuusto, joka saa nimensä Oulankajoessa pauhaavassa kivisestä Taivalköngäs-koskesta.
Kuusamon Juuston Sinileima Emmental on laktoositon kypsytetty juusto, jossa on runsaasti kalsiumia. Maultaan Sinileima on Kuusamon Juuston emmentalien miedoimmasta päästä. Tuote on myynnissä valtakunnallisesti 275g pakkauksessa.
Sinileima Emmentalille on myönnetty Hyvää Suomesta -merkki, joka kertoo suomalaisista raaka-aineista ja työstä.
Katso myös nämä reseptit

Cocktail-palat

Couscoussalaatti

Croque Monsieur

Croque Monsieur

Animal style fries

Avokadopasta

Bao bunit

Brunssileivät

Cocktail-palat

Couscoussalaatti

Croque Monsieur

Croque Monsieur

Animal style fries

Avokadopasta

Bao bunit

Brunssileivät

Cocktail-palat

Couscoussalaatti

Croque Monsieur
