
Täyteläinen kalakeitto
Klassinen kalakeitto valmistetaan tuoreesta lohesta, perunoista, porkkanoista sekä purjosta. Mausteeksi kalakeitto ei tarvitse kuin suolaa, maustepippuria ja tuoretta tilliä. Toiset valmistavat tämän herkullisen keiton kirkasliemisenä, kun taas toiset haluavat keitosta täyteläisemmän lisäämällä keittoon kermaa. Kalakeittoon sopii lohen lisäksi ahvenet, seiti sekä made. Tarjoile täyteläinen kalakeitto ruis- tai saaristoleivän ja juustoviipaleiden kanssa.
Annosmäärä
4 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
10 perunaa
-
4 porkkanaa
-
Puolikas purjo
-
500g lohifileetä
-
8 dl vettä
-
2 dl l kuohukermaa
-
10 kokonaista maustepippuria
-
Tuoretta tilliä
-
Suolaa
-
Lisäksi ruis- tai saaristolaisleipää, voita ja Gouda juustoviipaleita
Ohje
-
Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.
-
Pese ja pilko purjo.
-
Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Paloittele filee reiluiksi kuutioiksi.
-
Keitä perunoita ja porkkanoita maustepippureiden kanssa vedessä, kunnes ne ovat lähes kypsiä.
-
Lisää keittoon purjo, lohi ja kerma. Keitä vielä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
-
Mausta suolalla ja tuoreella tillillä.
-
Tarjoile keitto ruisleivän ja juustoviipaleiden kanssa.