
Täytetyt kananmunat
Täytetyt kanamunat, joka tunnetaan myös nimellä paholaisen munat, ovat oikea klassikko. Reseptissä kananmunien keltuainen poistetaan ja täytteeksi lisätään savumuikku-juusto täytettä, jossa yhdistyy suolainen savumuikku sekä voimakas ja pehmeä Kuusamon Juuston Vuoristojuusto. Tämä herkku sopii täydellisesti alkupalaksi pääsiäiseen, mutta myös muihin illanistujaisiin alkuruoaksi tai pikkusuolaiseksi tarjottavaksi.
Annosmäärä
12 annostaValmistusaika
15minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
100g savumuikkua (muukin kala käy, tuore tai säilyke)
-
12 kpl kananmunia
-
½ pkt Kuusamon Vuoristojuustoa
-
0,5 tl mustapippuria murskattuna
-
0,5 dl majoneesia
-
1 tl sitruunamehua
-
koristeluun tilliä ja mätiä
Ohje
-
Keitä kananmunat ja kuori.
-
Halkaise kanamunat ja siirrä keltuaiset erilliseen kulhoon. Sekoita keltuaisten sekaan majoneesi, sitruunanmehu, mustapippuri, savumuikut ja puolet Vuoristojuustosta raastettuna. Sekoita niin, että syntyy tasainen massa.
-
Pursota massa kananmunan puolikkaisiin.
-
Viimeistele lisäämällä munien päälle, mätiä, tilliä ja loput Vuoristojuusto-raasteesta.