Täytetyt kananmunat

Täytetyt kanamunat, joka tunnetaan myös nimellä paholaisen munat, ovat oikea klassikko. Reseptissä kananmunien keltuainen poistetaan ja täytteeksi lisätään savumuikku-juusto täytettä, jossa yhdistyy suolainen savumuikku sekä voimakas ja pehmeä Kuusamon Juuston Vuoristojuusto. Tämä herkku sopii täydellisesti alkupalaksi pääsiäiseen, mutta myös muihin illanistujaisiin alkuruoaksi tai pikkusuolaiseksi tarjottavaksi.

Annosmäärä

12 annosta

Valmistusaika

15min

Vaikeustaso

Arvostele

Täytetyt kananmunat

Ainekset

  • 100g savumuikkua (muukin kala käy, tuore tai säilyke)

  • 12 kpl kananmunia

  • ½ pkt Kuusamon Vuoristojuustoa

  • 0,5 tl mustapippuria murskattuna

  • 0,5 dl majoneesia

  • 1 tl sitruunamehua

  • koristeluun tilliä ja mätiä

Ohje

  1. Keitä kananmunat ja kuori.

  2. Halkaise kanamunat ja siirrä keltuaiset erilliseen kulhoon. Sekoita keltuaisten sekaan majoneesi, sitruunanmehu, mustapippuri, savumuikut ja puolet  Vuoristojuustosta raastettuna. Sekoita niin, että syntyy tasainen massa.

  3. Pursota massa kananmunan puolikkaisiin.

  4. Viimeistele lisäämällä munien päälle, mätiä, tilliä ja loput Vuoristojuusto-raasteesta.