
Tomaattipiirakka
Herkullinen tomaattipiirakka syntyy nopeasti helpolla piirakkapohjan reseptillä ja Kuusamon Juuston aromikkaalla Emmentalraasteella. Piirakan kaunis ulkonäkö tekee siitä oivan brunssi- tai juhlaherkun.
Annosmäärä
6 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
Piirakkapohja
-
150 g voita
-
3,5 dl vehnäjauhoja
-
0,5 tl suolaa
-
1 kananmuna
Täyte
-
150 g Kuusamon Juuston Emmentalraastetta
-
4-5 tomaattia
-
2 rkl oliiviöljyä
-
1 tl kuivattua basilikaa
-
¼ tl suolaa
-
1 valkosipulinkynsi
-
Pinnalle rouhittua mustapippuria
Ohje
-
Laita uuni kuumentumaan 225 asteeseen.
-
Sekoita vehnäjauhot ja suola. Nypi jauhot ja ja pehmennyt voi. Sen jälkeen lisää kananmuna nopeasti taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
-
Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 24-27 cm).
-
Lisää pohjalle emmentalraaste. Leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi ja asettele ne piirakkapohjaan.
-
Kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita valkosipuli, kuivattu basilika ja suola oliiviöljyyn. Pirskottele öljy tomaattien päälle.
-
Lisää piirakan päälle rouhittua mustapippuria makusi mukaan.
-
Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes tomaatit ovat ruskistuneet kauniisti ja piirakkapohja on kypsää.