Tomaattipiirakka

Herkullinen tomaattipiirakka syntyy nopeasti helpolla piirakkapohjan reseptillä ja Kuusamon Juuston aromikkaalla Emmentalraasteella. Piirakan kaunis ulkonäkö tekee siitä oivan brunssi- tai juhlaherkun.

Annosmäärä

6 annosta

Valmistusaika

1h

Vaikeustaso

Arvostele

Tomaattipiirakka

Ainekset

Piirakkapohja

  • 150 g voita

  • 3,5 dl vehnäjauhoja

  • 0,5 tl suolaa

  • 1 kananmuna

Täyte

  • 150 g Kuusamon Juuston Emmentalraastetta

  • 4-5 tomaattia

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 tl kuivattua basilikaa

  • ¼ tl suolaa

  • 1 valkosipulinkynsi

  • Pinnalle rouhittua mustapippuria

Ohje

  1. Laita uuni kuumentumaan 225 asteeseen.

  2. Sekoita vehnäjauhot ja suola. Nypi jauhot ja ja pehmennyt voi. Sen jälkeen lisää kananmuna nopeasti taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.

  3. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 24-27 cm).

  4. Lisää pohjalle emmentalraaste. Leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi ja asettele ne piirakkapohjaan.

  5. Kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita valkosipuli, kuivattu basilika ja suola oliiviöljyyn. Pirskottele öljy tomaattien päälle.

  6. Lisää piirakan päälle rouhittua mustapippuria makusi mukaan.

  7. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes tomaatit ovat ruskistuneet kauniisti ja piirakkapohja on kypsää.