
Tonnikalapastavuoka
Tonnikalapastavuoka on arjen pelastaja, joka valmistuu helposti ja maistuu koko perheelle! Tomaattinen ja kermainen tonnikalavuoka saa erityistä täyteläisyyttä Kuusamon Juuston Eränkävijä 28% -juustosta, joka tuo annokseen juuri sopivasti voimakasta makua. Tämä arktinen arkijuusto sopii loistavasti kokkailuun, mutta on herkullinen myös sellaisenaan leivän päällä. Voit myös kokeilla vaihtelua ja käyttää tonnikalan sijaan kotimaista kalasäilykettä – maku on taattu!
Annosmäärä
4 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
500 g pastaa
-
0,5 dl oliiviöljyä
-
1 keltasipuli hienonnettuna
-
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
-
3 varsisellerin oksaa pilkottuna
-
2-3 porkkanaa pilkottuna
-
400 g tomaattimurskaa
-
200 g Kuusamon Juuston Eränkävijä 28 % raastettuna
-
2 dl ruokakermaa
-
2 tl suolaa
-
1 tl mustapippuria rouhittuna
-
1 rkl sokeria
-
1 rkl kuivattua basilikaa
-
300 g kalasäilykettä (tonnikalaa, tai kotimaista kalasäilykettä)
Ohje
-
Keitä pastat paketin ohjeen mukaan, pasta saa jäädä vielä napakaksi.
-
Kuumenna iso kattila. Lisää kattilaan oliiviöljy, keltasipuli ja valkosipuli. Kuullota pari minuuttia.
-
Lisää joukkoon varsiselleri ja porkkana jatka kuullottamista pari minuuttia.
-
Lisää kattilaan tomaattimurska, ruokakerma ja puolet Kuusamon Juuston Eränkävijä 28 % juustosta. Hauduttele miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja kastike paksuuntunut.
-
Mausta suolalla, mustapippurilla, sokerilla ja basilikalla. Sekoita joukkoon keitetty pasta, kalasäilykkeet ja loput Kuusamon Juuston Eränkävijä 28 % juustosta.
-
Siirrä seos voideltuun uunivuokaan ja paista kypsäksi 175 C asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia tai kunnes vuoka on kypsää.