Värikäs juustosalaatti

Tämä värikäs juustosalaatti on täydellisen raikas tuulahdus joulukauden juhlapöytiin. Salaatissa hyödynnetään joulukauden herkullisimpia satokauden herkkuja, kuten päärynää, granaattiomenansiemeniä, punajuurta ja viikunaa. Täydellisen pirskahtelevaa salaattia täydentää tuhti ja täyteläinen Eränkävijä 28 % juusto. Koko salaatin viimeistelee ihana vinegretti. Kokeile tätä ja ilahduta juhlavieraasi!

Annosmäärä

8 annosta

Valmistusaika

20min

Vaikeustaso

Arvostele

Värikäs juustosalaatti

Ainekset

  • 70 g baby pinaattia tai haluamaasi salaattia.

  • 2-3 esikeitettyä punajuurta

  • 1/2 granaattiomenan siemenet

  • 150g Kuusamon Juuston Eränkävijä 28 % juustoa

  • 1/2 granaattiomenan siemenet

  • 2 päärynää

  • Kourallinen pekaanipähkinöitä

  • 2 viikunaa

Vinegretteen

  • 6 rkl oliiviöljyä

  • 1/2 sitruunan mehu

  • 1 rkl valkoviinietikkaa

  • 1 tl hunajaa

  • Hyppysellinen suolaa ja pippuria

Ohje

  1. Huuhtele pinaatin- tai salaatinlehdet ja asettele ne tarjoiluastian pohjalle.

  2. Pilko punajuuret paloiksi ja asettele ne salaattipedin päälle.

  3. Pilko myös päärynä ja juustot pienemmiksi paloiksi ja lisää salaatin joukkoon.

  4. Halkaise granaattiomena ja kaavi toisesta puolikkaasta siemenet ja ripottele salaatin päälle.

  5. Murskaa pähkinät hieman pienemmiksi ja ripottele salaatin päälle.

  6. Pese viikunat ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot salaatin päälle.

  7. Valmista vinegretti sekoittamalla kaikki aineet keskenään ja kaada salaatin päälle. Nauti!