
Viikuna-juustokorit
Tämä viikuna-juustokorien resepti juhlii jouluisia makuja ja on täydellinen makeansuolainen suuhunpantava kauden juhlahetkiin. Makea hunaja, hapan viikuna, mieto saksanpähkinä ja havupuumainen rosmariini sopivat loistavasti täyteläisen Eränkävijä 28 % -juuston makupareiksi.
Annosmäärä
24 annostaValmistusaika
50minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
½ pkt (n. 150 g) Kuusamon Juusto Eränkävijä 28 % -juustoa
-
2 prk (á 240 g) valmista croissant-tuoretaikinaa
-
3-4 kpl tuoreita viikunoita
-
juoksevaa hunajaa
-
kourallinen saksanpähkinöitä
-
muutama oksa rosmariinia
Ohje
-
Laita kiertoilmauuni lämpiämään 180 asteeseen.
-
Avaa croissant-taikinarullat ja nipistä levyt yhtenäiseksi levyksi. Leikkaa levyt minimuffinipellin aukkoihin sopiviksi neliöiksi. Taikinaneliön sivun hyvä pituus on noin 4-5 cm.
-
Asettele neliöt muffinipellin aukkoihin. Painele pohjat ja reunat tiiviisti aukkojen seinämiä vasten.
-
Kuutioi juusto noin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Huuhtele viikunat ja lohko ne hieman juustoa isommiksi paloiksi. Asettele juustokuutiot ja viikunat taikinakorien sisälle. Lusikoi päälle vähän juoksevaa hunajaa.
-
Paista juustokoreja uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes korit ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita.
-
Anna kypsien korien jäähtyä hetken aikaa ja viimeistele ne paloilla saksanpähkinää ja pienellä määrällä rosmariinia.
-
Tarjoile huoneenlämpöisinä glögin tai kuohuviinin kanssa.