
Yrttiset juustopatongit
Täyteläisellä ja aromikkaalla Kuusamon Juuston Emmentalraasteella valmistat hetkessä herkullisia juustopatonkeja, jotka maistuvat esimerkiksi tomaattikeiton kanssa. Tuoreilla yrteillä juustopatonkeihin saa lisättyä sekä väriä, että makua. Voit lisätä patonkeihin myös murskattua valkosipulia tai kokeilla chiliä tuomaan tulisuutta.
Annosmäärä
6 annostaValmistusaika
20minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
Pitkä patonki
-
Tuoreita yrttejä, kuten oreganoa, basilikaa ja persiljaa.
-
4rkl oliiviöljyä
-
30g voita
-
Suolaa
-
Mustapippuria
Ohje
-
Silppua yrtit hienoksi.
-
Sulata voi ja lisää joukkoon oliiviöljy, yrtit ja mausteet.
-
Sekoita seos tasaiseksi.
-
Leikkaa patonki pitkittäin halki ja jaa puolikkaat kolmeen osaan.
-
Levitä patongeille ensin yrttivoita.
-
Ripottele päälle reilusti Juustomurua.
-
Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut kauniisti.
-
Tarjoile esimerkiksi tomaattikeiton kanssa.