Metsäburgeri

Metsäburgeri tuo luonnon ja metsän tunnelman suoraan ruokapöytääsi. Tämä herkullinen burgeri on kuin metsäretki makunystyröillesi!

Burgerin metsäinen makumaailma syntyy tattijauheesta, joka tuo esiin sienimetsän aromit ja antaa pihveille herkullista syvyyttä. Lisäksi kuivatut puolukat tuovat metsän raikkautta ja happamuutta, joka tasapainottaa pihvien täyteläisyyttä täydellisesti. Ja tietenkin, metsäburgerin kruunaa Kuusamon Juuston Savujuusto, jonka savuisuus vie ajatukset nuotion äärelle metsässä.

Suolakurkut tuovat raikkautta ja makua, ja salaatinlehdet tuovat metsän vihreyttä sekä raikasta purutuntumaa. Metsäburgeri viimeistellään puolukkaketsupilla, joka tarjoaa makean ja hapokkaan säväyksen, kun taas majoneesi tuo kermaisuutta ja sitoo kaikki maut yhteen.

Metsäburgeri on kuin pala luontoa lautasellasi, herkullinen yhdistelmä metsän makuja ja ruisleivän rustiikkista tunnelmaa. Nauti metsäburgerista läheistesi kanssa ja anna sen viedä metsän syvyyksiin jokaisella suupalalla!


Metsäburgeri

Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 60 min


NÄITÄ TARVITSET

Puolukkaketsuppi

  • 200 g pakaste puolukoita

  • 2 rkl valkoviinietikkaa

  • 1 dl sokeria

  • 1 dl vettä

  • 1tl suolaa

Metsäburgeri

  • 4 kpl ruisleipiä (pohja ja kansi)

  • 400 g naudanjauhelihaa

  • 200 g riistanjauhelihaa, esimerkiksi hirveä, tai peuraa

  • 1 rkl kuivattua tattijauhetta

  • 2 rkl kuivattua puolukkaa

  • 1 rkl suolaa

  • 1 tl rouhittua mustapippuria

  • 1 pkt Kuusamon Juuston Savujuustoa siivutettuna

  • 2 kpl suolakurkkuja viipaloituna

  • 4 kpl salaatinlehtiä

  • Puolukkaketsuppia ja majoneesia

Valmistus

Puolukkaketsuppi

  1. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä ketsupiksi.

  2. Jos haluat ketsupista hienomman, voit soseuttaa marjat joko teho- tai sauvasekoittimella.

Metsäburgeri

  1. Valmista pihvimassa sekoittamalla kulhossa jauhelihat, tattijauhe, kuivatut puolukat, suola ja mustapippuri.

  2. Muotoile massasta 4 kpl pihvejä.

  3. Paista pihvit paistinpannulla molemmin puolin ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille.

  4. Levitä Kuusamon Juuston Savujuustosiivut pihvien päälle. Voit laittaa juustoa oman maun mukaan.

  5. Kypsennä 200 C asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Pihvien ollessa uunissa paahda ruisleivät leivänpaahtimessa.

  6. Levitä pohjalle ja kannelle majoneesia haluamasi määrä. Laita salaatinlehti pohjan päälle. Nosta pihvit salaatinlehtien päälle. Levitä pihvien päälle puolukkaketsuppia ja asettele vielä suolakurkkusiivut päälle. Nosta kansi viimeiseksi.