Chorizokeitto

Chorizokeitto on täynnä espanjalaisen keittiön rohkeita ja lämpimiä makuja. Tässä keitossa yhdistyvät mausteinen chorizo ja aromikas liemi, joka saa täyteläistä makua Kuusamon Juuston Paimenpoika Ruoka & Dippi Gouda 14% juustokastikkeesta. Chorizokeitto sopii erinomaisesti lounaaksi, illalliseksi tai vaikkapa osaksi viikonlopun herkutteluhetkeä. Se valmistuu helposti ja vie arjen kokkailuun ripauksen espanjalaista tunnelmaa. Tarjoile tuoreen leivän kera ja nauti!


Espanjalainen chorizokeitto

Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 50 min


NÄITÄ TARVITSET

  • 2-3 rkl oliiviöljyä

  • 250 g chorizomakkaraa

  • 1 prk (200g) Paimenpoika Ruoka & Dippi Gouda 14% juustokastiketta

  • 1 chili

  • noin 1 kg kiinteitä perunoita

  • 3-4 valkosipulinkynttä

  • 1 sipuli

  • 5 dl kanalientä

  • 1 dl valkoviiniä tai 1 rkl valkoviinietikkaa

  • 3-4 dl vettä

  • 1 tl kuivattua raakunaa (voit käyttää myös tuoretta)

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1 rkl paprikajauhetta

Valmistus

  1. Kuumenna öljy kattilassa. Viipaloi chorizomakkarat ja lisää ne kattilaan. Paista muutama minuutti.

  2. Hienonna sipulit ja chili ja lisää ne kattilaan. Kuullota, kunnes sipulit ja chili ovat pehmenneet.

  3. Kaada joukkoon valkoviini tai valkoviinietikka ja kiehauta.

  4. Kuori ja pilko perunat. Lisää ne kattilaan ja kaada joukkoon myös kanaliemi, Paimenpoika Ruoka & Dippi Gouda 14% ja vesi (vettä tulee lisätä niin paljon, että perunat ja makkarat peittyvät). Mausta raakunalla, suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.

  5. Anna kiehua 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista liemen maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

  6. Tarjoile tuoreen leivän kanssa ja nauti!