Cocktail-palat
Cocktail-palat valmistuvat käden käänteessä ja sopivat mainiosti tarjottavaksi esimerkiksi illanistujaisiin tai muihin juhliin. Cocktail-paloja on helppo tehdä useampaa eri makuvariaatiota. Tämän reseptin ensimmäisessä makuvariantissa yhdistyvät vihreä pesto, gouda, kirsikkatomaatti ja basilika sekä toisessa makuvaihtoehdossa maistuvat mustaleima emmental, persimon, pekaanipähkinä sekä hunaja.
Cocktail-palat
Annoksia: 6 kpl kumpaakin makuvaihtoehtoa (yht 12 kpl) | Valmistus: 30 min
NÄITÄ TARVITSET
6 voitaikinalevyä
Vihreää pestoa
100g Gouda-juustoa
Kirsikkatomaatteja
Tuoreta basilikaa
100g mustaleima emmentalia
1 persimon
Reilu kourallinen pekaanipähkinöitä
Hunajaa
1 kananmuna
Valmistus
Ota voitaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön ja laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Tee voitaikinalevyyn keskelle neliön malliin viillot. Jätä reunoille noin 1cm paksuiset “kehykset”. Älä viillä pohjaan asti.
Ensimmäiseen täytevaihtoehtoon lusikoidaan ensin pestoa viiltojen sisäpuoliselle pinta-alalle.
Leikkaa goudasta neliön muotoiset palat ja asettele ne peston päälle.
Pilko kirsikkatomaatit pieniksi paloiksi ja lisää ne juuston päälle.
Toiseen makuvaihtoehtoon leikataan mustaleima emmentalista neliön muotoiset palat jotka asetetaan viiltojen sisäpuoliselle pinta-alalle.
Voitele cocktail-palat kananmunalla ja laita uuniin 200 asteeseen noin 15 minuutiksi tai kunnes kauniin kullanruskeita.
Kun cocktail-palat on otettu uunista, koristellaan pesto-gouda-tomaatti -palat tuoreella basilikalla.
Mustaleima emmental -paloihin puolestaan lisätään uunin jälkeen kaksi viipaletta persimonia kuhunkin palaan, muutama pekaanipähkinä murskattuna sekä hunajaa. Nauti!