Croque Monsieur

Tervetuloa Croque Monsieur -leivän ainutlaatuiseen makumaailmaan. Croque Monsieur on klassinen ranskalainen herkku, joka koostuu rapeasta leivästä, jota kuorruttaa ihana sekoitus kananmunasta, juustosta ja kinkusta tehty tahna.

Valmistus on helppoa, ja lopputulos on taatusti maistuva. Leivät paahdetaan uunissa kullanruskeiksi siten, että juusto-kananmuna-kinkkukuorrute sulaa leivän päälle täydellisesti. Croque Monsieur -leivän viehättävä ulkonäkö ja vastustamaton tuoksu tekevät siitä täydellisen vaihtoehdon herkulliseksi välipalaksi, nopeaksi illalliseksi tai vaikkapa juhliin tarjottavaksi.

Tule mukaan nauttimaan ranskalaisen keittiön lumosta ja suomalaisen juuston herkullisuudesta – Croque Monsieur -leivän muodossa! Valmista itsellesi, perheellesi tai ystävillesi ja nauti makumatkasta. Bon appétit!


Croque Monsieur

Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 20 min


NÄITÄ TARVITSET

  • 4 kpl isoja paahtoleipäsiivuja

  • 200 g savukinkkua kuutioituna

  • 200 g Kuusamon Juuston Paimenpoika kermajuustoa raastettuna

  • 1 kananmuna

  • ½ tl mustapippuria rouhittuna

  • 1 ruukku tuoretta persiljaa hienonnettuna

Valmistus

  1. Kuumenna uuni 180 C asteeseen.

  2. Levitä paahtoleipäsiivut leivinpaperoidulle uunipellille.

  3. Sekoita kulhossa savukinkku, Kuusamon Juuston kermajuusto, kananmuna, mustapippuri ja hienonnettu persilja tahnaksi.

  4. Levitä kinkku-juustotahnaa paahtoleipien päälle ja paista leipiä uunissa 8-10 minuuttia, kunnes leivät on gratinoituneet.

  5. Ripottele vielä päälle persiljaa ennen tarjoilua.