EMMENTAL-JUUSTOSÄMPYLÄT
Haaveiletko tuoreesta, lämpimästä ja juustoisesta sämpylästä? Etsitkö täydellistä makuparia lämmittävien keittojen kaveriksi? Oletko järjestämässä brunssia? Olet oikeassa paikassa, sillä täältä saat erinomaisen ohjeen herkullisiin ja suussa sulaviin Emmental- juustosämpylöihin. Itsetehdyt Emmental-juustosämpylät ovet todella pehmoisia ja tuovat mahtavan tuoksun keittiöön. Nämä eivät ole mitkä tahansa juustosämpylät, vaan tuplajuustosämpylät, joiden sisään on piilotettu sinileima Emmental -sydän ja päälle ripoteltu vielä sinileima Emmental -raastetta. Anna kiireen unohtua ja uppoudu hetkeksi taikinan vaivaamiseen ja sämpylöiden pyörittelyyn.
EMMENTAL-JUUstosämpylät
Annoksia: 16 kpl | Valmistus: yli 60 min
ainekset
5 dl maitoa
1 tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
50g tuorehiivaa
10dl sämpyläjauhoja
25g pehmeää voita
Valmistus
Ota voi lämpenemään noin 30 min ennen leipomista.
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää maitoseokseen suola ja hunaja.
Vaivaa jauhot taikinaan ja lisää pehmeä voi alustuksen lopulla. Alusta taikinaa yhteensä 5-10 minuuttia, jotta taikinasta tulee kimmoisa.
Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi noin 30-45min.
Kuutio juusto noin 1cm x 1cm paloiksi kohotuksen aikana.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 16 palaan.
Pyörittele palat sämpylöiksi ja paina jokaisen sämpylän sisään juustokuutio. Jotta juusto ei karkaa paiston aikana, on tärkeää sulkea juusto hyvin sämpylän sisälle.
Nosta palat kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja kohota noin 30 minuuttia.
Esilämmitä uuni 225 asteeseen.
Voitele kohonneet sämpylät kevyesti kananmunalla ja ripottele päälle juustoraaste.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.