EMMENTAL-LYTTYPERUNAT
Lyttyperunat, mäiskyperunat, mäiskypotut..Tällä rakkaalla ja trendikkäällä perunareseptillä on monta nimeä! Keitetyt perunat saavat erinomaisen maun, kun ne painetaan lyttyyn ja paahdetaan uunissa rapeaksi sekä kuorrutetaan juustojen kuninkaalla, Mustaleima Emmentalilla. Herkullista, eikö? Tämä helppo resepti valmistuu nopeasti ja lyttyperunat onnistuvat mainiosti myös edellispäivän keitetyistä perunoista.
EMMENTAL-lYTTYPERUNAT
Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 30-60 min
ainekset
8-10 perunaa kuorineen
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
Valmistus
Voit käyttää reseptissä edellisen aterian ylijääneitä keitettyjä perunoita. Jos kuitenkin haluat valmistaa perunat alusta alkaen itse, aloita pesemällä perunat hyvin.
Keitä perunat kuorineen juuri ja juuri valmiiksi, noin 15min suolalla maustetussa vedessä.
Kaada keitinvesi pois ja anna perunoiden jäähtyä kunnolla.
Esilämmitä uuni 250 asteeseen.
Aseta perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja litistä ne ronskisti esimerkiksi perunanuijalla, haarukalla tai puhtaalla vesilasilla. Tarkoituksena on rikkoa perunan pinta, mutta pitää kuitenkin peruna yhdessä osassa.
Pirskottele perunoiden päälle oliiviöljyä ja suolaa.
Raasta mustaleima emmentalia perunoiden päälle. Mitä enemmän, sitä juustoisempaa.
Paista perunoita uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes perunoista on tullut rapeita ja ne ovat saaneet väriä.
Perunat sopivat tarjoiltavaksi esimerkiksi kalan ja salaatin kanssa.