eränkävijän riistakiusaus
Kun pohjoisen maut kypsennetään hitaasti kuumassa uunissa, saadaan aikaiseksi mitä maukkain arkiruoka. Tämä Eränkävijän riistakiusaus kätkee sisäänsä raikasta puolukkaa, herkullista riistaa, aromikasta juustoa ja kotimaisia juureksia. Ainekset kasataan vuorotellen uunivuokaan, jotta täydellisesti toisiinsa sopivien raaka-aineiden maut pääsevät hautumaan makoisaksi ruoaksi.
eränkävijän riistakiusaus | sydänmerkki-resepti
Annoksia: 6 annosta (annoskoko 345g) | Valmistus: +60 minuuttia
ainekset
400 g pakastettua riistakäristystä
1 rkl öljyä paistamiseen
600 g perunaa
200 g porkkanaa
2 dl puolukoita
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl tuoretta rosmariinia
4 dl ruokakermaa
100 g Eränkävijä 15% juustoa raastettuna
Valmistus
Esilämmitä uuni 200 asteeseen
Kuori perunat ja porkkanat, pilko ohuiksi viipaleiksi joko veitsellä tai mandoliinia käyttäen.
Hienonna sipulit.
Paista jäistä riistakäristystä kuumalla pannulla öljyssä, kunnes liha on ruskistunut.
Lado uunivuokaan vuoroin lihaa, puolukoita, perunaa ja porkkanaa.
Sekoita sipulit, kerma, mausteet ja juustoraaste kulhossa.
Kaada seos uunivuokaan.
Paista noin tunti uunin keskitasolla, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinnassa on kaunis väri.
sydänmerkki-resepti
Sydänmerki-resepti auttaa sinua tekemään terveellisempää ruokaa. Olemme luoneet käyttöösi reseptin, jossa on panostettu erityisesti rasvan laatuun, raaka-aineisiin ja vähennetty suolaa. Resepti on hyväksytty Sydänmerkki-tiimin toimesta, joka on myös laskenut aterian ravintosisällöt käyttöösi.
Valitse parempia juustoja ja reseptejä tinkimättä mausta!