Espanjalainen perunamunakas

Espanjalainen perunamunakas tunnetaan Espanjassa nimellä tortilla de patatas ja on siellä suosittu ruoka. Munakas koostuu vain muutamasta raaka-aineesta ja tämä versio saa täyteläistä makua kepeästä ja aromikkaasta Eränkävijä 10 % juustosta. Espanjalainen perunamunakas on terveellinen ja edullinen ateria, ja se sopii erinomaisesti nautittavaksi esimerkiksi lounaaksi, tapaspöydässä tai viikonloppubrunsseilla.


Espanjalainen perunamunakas

Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 50 min


NÄITÄ TARVITSET

Valmistus

  1. Laita vesi kiehumaan. Keitä perunat melkein kypsiksi. Anna niiden jäähtyä hetki ja viipaloi ne.

  2. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja paista pannulla tilkassa öljyä, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Siirrä sivuun odottamaan.

  3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää perunat pannulle. Ruskista perunoiden pintoja muutama minuutti. Kääntele perunoita varovasti, etteivät ne mene rikki.

  4. Riko kananmunat kulhossa vatkaa rakenne rikki. Raasta Eränkävijä 10 % juusto. Lisää munaseoksen joukkoon paistetut sipulit ja juustoraaste. Mausta suolalla.

  5. Kaada munaseos perunoiden päälle ja peitä pannu kannella tai foliolla. Irrottele paistolastalla munakasta varovasti reunoilta. Kypsytä miedolla lämmöllä n. 8-10 minuuttia.

  6. Kun munakas on hyytynyt, laita iso lautanen pannun päälle ja käännä munakas lautaselle. Voit halutessasi paistaa myös toista puolta munakkaasta.

  7. Raasta lämpimän munakkaan päälle vielä Eränkävijä 10% juustoa. Nauti perunamunakas lämpimänä esimerkiksi brunssilla, lounaana salaatin kanssa tai tapaspöydässä.