Espanjalainen perunasalaatti
Perunasalaattia espanjalaisen keittiön tyyliin! Raikkaassa, mutta ruokaisassa salaatissa maistuvat perunoiden lisäksi mehukkaat uunissa paahdetut vihannekset, rapea krutonki sekä kepeän aromikas Eränkävijä 10 % juusto. Salaatin maut sitoo yhteen ihana itse tehty vinegretti. Salaatti sopii erinomaisesti esimerkiksi alkupalaksi tai osaksi pääruokaa.
Espanjalainen perunasalaatti
Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 40 min
NÄITÄ TARVITSET
8 kiinteää perunaa
2 makeaa suippopaprikaa
1 rs kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
150 g vihreitä tuoreita papuja
1 dl mustia oliiveja
100 g Eränkävijä 10 % juustoa
1/2 punasipulia
ripaus suolaa
Krutongit
4-5 viipaletta maalaisleipää
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
Kastike
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl balsamicoa
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippuria
Valmistus
Pese perunat ja keitä ne kypsiksi. Anna niiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Halkaise paprikat ja hiero niihin oliiviöljyä. Laita paprikat leikkuupinta alaspäin uunivuokaan. Lisää uunivuokaan pavut ja kirsikkatomaatit ja pirskottele myös niiden päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa noin 10-15 minuuttia.
Tee kastike sekoittamalla ainekset keskenään pienessä kulhossa.
Viipaloi jäähtyneet perunat ja paprikat ja laita ne tomaattien ja papujen kanssa isoon salaattikulhoon. Leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi ja lisää salaattiin.
Leikkaa Eränkävijä 10 % juusto pieniksi kuutioiksi ja lisää ne salaatin joukkoon. Poista oliiveista mahdolliset kivet ja lisää salaattiin.
Kaada kastike salaattiin ja sekoita. Laita salaatti jääkaappiin maustumaan.
Pilko maalaisleipä kuutioiksi ja laita ne samaan uunivuokaan missä paistoit kasvikset. Pirskottele leipien päälle oliiviöljyä.
Hienonna valkosipuli ja lisää ne leipien joukkoon.
Paahda krutonkeja uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Varo etteivät krutongit pala!
Ota salaatti pois jääkaapista ja lisää jäähtyneet krutongit salaatin päälle.
Nauti!