Friteerattu juusto
Friteerattu juusto on täydellinen herkku, joka valmistuu helposti. Friteerattuun juustoon sopii erinomaisesti Kuusamon Juuston täyteläinen gouda, joka sulaa hyvin rapean ulkokuoren sisään. Friteerattua juustoa voi käyttää monipuolisesti sellaisenaan sormisyötävänä tai vaikkapa alkupalana salaatin kanssa. Friteerauksen voi tehdä joko paistinpannulla tai airfryerissa.
Friteerattu juusto
Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 20 min
NÄITÄ TARVITSET
2 kananmunaa
3 dl korppujauhoja
Oliiviöljyä 1,5 dl
Lisäksi salaattia ja muita kasviksia
Valmistus
Leikkaa juustosta vajaan 1cm paksuisia neliöitä. Leikkaa neliöt kulmasta kulmaan, jotta niistä tulee kolmion muotoisia.
Riko kananmunat syvälle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki. Laita toiselle lautaselle korppujauhot.
Pyöritä juustopalat ensin kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa. Tämä toistetaan kaksi kertaa kaikille juustoille.
Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista juustokolmioita kummaltakin puolelta niin, että pinnasta tulee kauniin kullanruskea. Voit paistaa juustokolmiot myös airfryerissa 200 asteessa noin 5 minuuttia.
Kokoa annos asettamalla lautasen pohjalle salaattia ja muita haluamiasi kasviksia ja lisää friteerattu juusto salaattipedille. Nauti!