Gouda-kesäkurpitsaveneet

 
 

 Kesäkurpitsa ja Gouda ne yhteen sopii! Nämä kesäkurpitsaveneet kruunataan laadukkaalla ja kotimaisella Gouda-juustolla, jonka täyteläinen ja maukas maku on omiaan gratinoituna kesäkurpitsojen pinnalle. Nauti sellaisenaan tai tarjoile raikkaan salaatin kanssa!

 

 

Gouda-kesäkurpitsaveneet

Annoksia: 6 kpl | Valmistus: yli 60 min


 
 

ainekset

  • 3 kesäkurpitsaa

  • 400 g jauhelihaa

  • 2 rkl öljyä

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 500 g tomaattimurskaa

  • Suolaa, pippuria ja oreganoa

  • Pinnalle: Kuusamon Juuston Goudaa

  • Koristeluun voikukkia

Valmistus

  1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja koverra niiden sisus veitsellä irti siten, että reunaan jää noin puoli senttiä kuorta.

  2. Kuutioi kesäkurpitsojen sisus. Kuori ja hienonna sipulit.

  3. Kuullota sipulia ja kesäkurpitsaa pannulla öljyssä muutama minuutti.

  4. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista.

  5. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla.

  6. Lisää tomaattimurska ja kiehauta seos. Anna hautua noin 15 minuuttia.

  7. Täytä kurpitsat jauhelihaseoksella.

  8. Ripottele pinnalle Kuusamon Juuston Goudaa raastettuna.

  9. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja veneet ovat kypsiä

  10. Ripottele halutessasi pinnalle voikukkia - ne ovat syötäviä!