Gouda-kesäkurpitsaveneet
Kesäkurpitsa ja Gouda ne yhteen sopii! Nämä kesäkurpitsaveneet kruunataan laadukkaalla ja kotimaisella Gouda-juustolla, jonka täyteläinen ja maukas maku on omiaan gratinoituna kesäkurpitsojen pinnalle. Nauti sellaisenaan tai tarjoile raikkaan salaatin kanssa!
Gouda-kesäkurpitsaveneet
Annoksia: 6 kpl | Valmistus: yli 60 min
ainekset
3 kesäkurpitsaa
400 g jauhelihaa
2 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
500 g tomaattimurskaa
Suolaa, pippuria ja oreganoa
Pinnalle: Kuusamon Juuston Goudaa
Koristeluun voikukkia
Valmistus
Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja koverra niiden sisus veitsellä irti siten, että reunaan jää noin puoli senttiä kuorta.
Kuutioi kesäkurpitsojen sisus. Kuori ja hienonna sipulit.
Kuullota sipulia ja kesäkurpitsaa pannulla öljyssä muutama minuutti.
Lisää jauheliha pannulle ja ruskista.
Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla.
Lisää tomaattimurska ja kiehauta seos. Anna hautua noin 15 minuuttia.
Täytä kurpitsat jauhelihaseoksella.
Ripottele pinnalle Kuusamon Juuston Goudaa raastettuna.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja veneet ovat kypsiä
Ripottele halutessasi pinnalle voikukkia - ne ovat syötäviä!