Gouda-perunakeitto

 
 

Täydellinen ruoka lämmittämään talvipäivänä on täyteläinen Gouda-perunakeitto. Nopeasti valmistuva keitto toimii pääruokana hyvän leivän kanssa, mutta voit tehdä keittoa myös alkuruoaksi esimerkiksi illanistujaisiin. Tämän herkullisen reseptin on meille luonut ruokataiteilija, sisällöntuottaja ja yrittäjä Jenni Häyrinen, joka tunnetaan suositusta Liemessä-blogistaan. Keitossa maistuu täyteläisen Goudan lisäksi ruskistettu voi sekä salvia, ihanaa! Savuisesta mausta pitävä vaihtaa rohkeasti Goudan Kuusamo-herkuttelujuustojen Savustettuun Goudaan. Lue koko tarina keiton takaa täältä.

 
 

Gouda-perunakeitto

Annoksia: 4-6 | Valmistus: 40 minuuttia


 
 

ainekset

  • 100 g voita

  • 4 valkosipulinkynttä

  • Nippu salvian lehtiä

  • 1 sipuli

  • 800 g jauhoisia perunoita

  • 1 l kasvislientä (tai kunnes perunat peittyvät)

  • 2 dl kermaa

  • 200 g Kuusamon Juusto Goudaa

  • Suolaa

  • Mustapippuria

  • Ripaus chilihiutaleita

    Lisäksi tarjoiluun Gouda juustoraastetta

Valmistus

  1. Kuumenna voita kattilassa miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia kunnes se alkaa hieman tummumaan ja tuoksahtaa pähkinäiselle.

  2. Nosta hieman lämpöä ja lisää valkosipulinkynnet ja salvia. Paista hetki ja lisää silputtu sipuli. Kuullota.

  3. Kuumenna sillä välin vesi kasvislientä varten ja sekoita kasvisfondi tai kuutio joukkoon.

  4. Lisää kuutioidut perunat ja kasvisliemi kattilaan.

  5. Keitä perunoita kunnes ne ovat täysin kypsiä. Lisää kerma.

  6. Survo keitto hienoksi sauvasekoittimella.

  7. Lisää tarvittaessa kasvislientä kunnes koostumus on sopivan notkea.

  8. Nosta takaisin liedelle, mausta, kuumenna ja lisää joukkoon raastettu Gouda.

  9. Sekoita ja anna juuston sulaa.

Tarjoile juustoraasteen, mustapippurin ja chilirouheen kera!