Halloweenin täytetyt paprikat
Täytetyt paprikat ovat täydellinen valinta niin arjen kiireisiin kuin viikonlopun rentoihin ruokahetkiin. Paprikoiden täytteenä toimii ihanan täyteläinen tex mex -seos, jossa yhdistyvät jauheliha tai kasviproteiini, riisi, kidneypavut, maissi sekä Kuusamon Juuston Paimenpoika® Ruoka & Dippi Gouda 14% -juustokastike. Juusto tuo täytteeseen pehmeän ja täyteläisen maun, joka kruunaa kokonaisuuden. Valmiit paprikat sopii hyvin tarjottavaksi esimerkiksi smetanan, nachojen ja korianterin kanssa.
Halloweenin aikaan täytetyistä paprikoista saa helposti teemaan sopivan hurjia tarjoiltavia kaivertamalla paprikoille ilmeikkäät naamat! Nämä hurjat "kummituspaprikat" ovat hauska lisä juhlapöytään ja ilahduttavat niin lapsia kuin aikuisiakin.
Halloween-teemaiset Täytetyt Paprikat
Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 45 min
NÄITÄ TARVITSET
4 isoa paprikaa
400 g jauhelihaa tai kasviproteiinia
1 sipulin
1 dl maissia
1 prk / 230g kidneypapuja
1 pss (n. 28g) Tex Mex mausteseos
100g riisiä
Valmistus
Aloita keittämällä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Hienonna sipuli ja laita pannulle paistumaan. Lisää joukkoon jauheliha tai kasviproteiini. Mausta tex mex -mausteella.
Lisää joukkoon maissi ja kidneypavut.
Lisää joukkoon vielä keitetty riisi ja Paimenpoika Ruoka & Dippi Gouda 14%. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Leikkaa paprikoiden hatut pois ja poista siemenkodat. Kaiverra paprikoihin haluamasi hurjat halloweenkasvot. Varo ettet tee paprikoihin liian isoja reikiä, jottei täyte pääse valumaan ulos.
Täytä paprikat tex mex täytteellä, laita paprikoille hatut päähän ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 30-40 minuuttia.