helpot rapuleivät
Moderni skagen valmistetaan Savusulatejuustosta ja isoista ravunpyrstöistä. Toast skagen eli katkarapuleipä on perinteinen ruoka pohjoismaissa, ja tästä herkullisesta leivästä löytyykin monenlaisia variaatioita. Hyvin paahdettu, rapea leipä luo pohjan herkulliselle leivälle. Leivälle sipaistaan paksu kerros täyteläistä sulatejuustoa, jossa maistuu lempeän aromikas savuisuus. Juuston päälle ladotaan reilusti ravunpyrstöjä sekä tuoreita punasipulirenkaita. Kokonaisuus kruunataan tuoreella tillillä. Rapuleivät maistuvat sellaisenaan aamupalalla esimerkiksi kesämökillä laiturin nokassa nautittuna tai osana rapujuhlia. Kokeile leipiä myös osana brunssia ja illanistujaisia.
Helpot rapuleivät
Annoksia: 10 kpl | Valmistus: 30 min.
ainekset
Paahtoleipää
Kuusamon Juuston Savusulatejuustoa
Ravunpyrstöjä
Tuoretta tillilä
Punasipulia
Valmistus
Leikkaa punasipuli renkaiksi.
Paahda paahtoleivät.
Leivät jokaiselle leivälle paksu kerros Savusulatejuustoa.
Laita juuston päälle ravunpyrstöjä ja sipulirenkaita.
Koristele leivät tuoreella tillillä.