Helppo lasagne

Lasagne kuuluu monien lempiruokiin ja meidän mielestä tämä onkin maailman paras lasagne. Mehevä jauhelihakastike, tuoreet kasvikset ja kermaisen juustoinen kastike luovat yhdessä vastustamattoman kokonaisuuden, joka sopii niin arjen illallishetkiin kuin viikonloppujen juhlavammaksi tarjottavaksi. Lasagnen maut sitoo yhteen täyteläinen juustokastike, joka saa makunsa Paimenpoika Ruoka & Dippi Goudasta. Lopputulos on niin herkullinen, että tämä resepti varmasti jää osaksi luottoreseptejäsi!


Helppo lasagne

Annoksia: 8 kp| Valmistus: 50 min


NÄITÄ TARVITSET

  • 700 g naudan jauhelihaa

  • 2-3 porkkanaa

  • 1 pss pakastepinaattia

  • 1 sipuli

  • 2 sellerin vartta

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria myllystä

  • 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa

  • 2 prk (à 200 g) Paimenpoika Ruoka & Dippi goudaa

  • 2 dl maitoa

  • 2-3 dl Kuusamon Juuston Goudaa raastettuna

Valmistus

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

  2. Ruskista jauheliha ja paista hienonnettu sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Sulata mikrossa pakastepinaatti ja valuta ylimääräinen neste pois. Kuori ja raasta porkkanat ja hienonna sellerin varret. Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon.

  4. Lisää joukkoon tomaattimurskat. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä.

  5. Sekoita maito ja Paimenpoika Ruoka & Dippi gouda keskenään. Lisää joukkoon noin 1 dl raastettua Kuusamon Juuston Goudaa.

  6. Aloita latomalla voidellun uunivuoan pohjalle 4 lasagnelevyä. Levitä päälle 1/3 jauhelihakastikkeesta ja sen päälle vielä 1/3 maito-juustoseosta. Toista kaksi kertaa.

  7. Raasta päälle vielä Kuusamon Juuston Goudaa ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia.

  8. Anna lasagnen hetki vetäytyä ja nauti!