Jauheliha-juustodumplingit
Aasialaiset nyytit, eli dumplingit ovat ihania suupaloja, joita on ihana nauttia esimerkiksi illanistujaisissa ja viikonloppuna! Näiden dumplingien täytteessä maistuu jauheliha, kasvikset sekä Kuusamon Juuston Gouda.
Dumplingit rypytetään käsin, paistetaan pannulla kauniin rapeiksi ja viimeistellään höyryttämällä. Lopputulos on täydellinen yhdistelmä rapeutta, pehmeyttä ja umamia.
Jauheliha-juustodumpingit
Annoksia: n. 15 kpl | Valmistus: 45 min.
NÄITÄ TARVITSET
200 g naudan 17% jauhelihaa
150 g kiinankaalia
1 porkkana
1 valkosipulinkynsi
1 kevätsipulin varsi
1/2 tl inkiväärijauhetta
2 rkl soijakastiketta
1/2 limen mehu
50 g Kuusamon Juuston Goudaa
Valmista dumplingtaikinaa (esim. Aasia-marketista)
Öljyä paistamiseen
2 rkl vettä
Dippikastike
5 rkl soijakastiketta
1/2 limen mehu
1/2 tl seesamiöljyä
1 tl Hoisin-kastike
1 tl seesaminsiemeniä
Valmistus
Raasta kiinankaali ja porkkana. Laita paistinpannulle öljyä ja lisää kasvikset joukkoon.
Hienonna valkosipuli ja kevätsipuli ja lisää pannulle.
Kun kasvikset ovat hieman pehmenneet, lisää joukkoon jauheliha.
Mausta inkiväärijauheella, soijakastikkeella ja limen mehulla.
Kun jauheliha on ruskistunut kunnolla, raasta Kuusamon Juuston Goudaa joukkoon ja sekoita niin, että se sulaa massan joukkoon. Laita täyte sivuun jäähtymään.
Kastele esimerkiksi sormenpään avulla dumplingtaikinan reunat ja aseta teelusikallinen täytettä taikinan keskelle.
Taita taikinan reunat toisiaan vasten ja rypytä ne.
Laita paistinpannulle hieman öljyä ja paista dumplingeja siinä.
Kun dumplingien pinnat ovat saaneet väriä, lisää pannulle 2 rkl vettä ja laita kansi päälle. Kun vesi on haihtunut, dumplingit ovat valmiita nautittaviksi!
Valmista dumplingeille kastike sekoittamalla soijakastike, limen mehu, seesamiöljy, hoisin-kastike ja seesaminsiemenet keskenään pienessä kulhossa.