Juuresmuusi ja juustoiset jauhelihapihvit

Juuresmuusia ja juustoisia jauhelihapihvejä lautasella

Kaipaatko perinteiseen arkiruokaan pientä vaihtelua? Tässä sinulle vinkki: lisää perunamuusin reseptiin porkkanaa, joka tuo raikasta väriä ja hyvää makua muusiin. Mureiden jauhelihapihvien päälle raastamalla Kuusamon Juuston täyteläistä Gouda-juustoa, saat Goudasta makean ja suolaisen yhdistelmää klassikkoruokaan. Juuresmuusi ja juustoiset jauhelihapihvit sopivat mainiosti yhteen ja siksi jaammekin myös teille tämän maukkaan reseptin.

Juuresmuusi sopii hyväksi lisukkeeksi myös kalan kanssa ja juustoiset jauhelihapihvit voit hyödyntää myös hampurilaispihvinä. Vain mielikuvitus on rajana! Tämä resepti maistuu varmasti niin nuoremmille kuin vanhemmillekin ja sen helppouden vuoksi sopii hyvin myös arkiruoaksi.


Juuresmuusi ja juustoiset jauhelihapihvit

Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 60 min


NÄITÄ TARVITSET

Juustoiset jauhelihapihvit

Juuresmuusi

  • 400 g kuorittuaa perunaa

  • 400 g kuorittua porkkanaa

  • 50 g voita

  • 2 dl maitoa

  • 2 tl suolaa

Valmistus

Jauhelihapihvit

  1. Raasta Kuusamon Juuston Gouda juusto raastimen isolla osalla. Sekoita kulhossa naudanjauheliha, suola, mustapippuri ja 2/3 raastetusta juustosta.

  2. Pyörittele jauhelihamassasta neljä pihviä.

  3. Kuori ja leikkaa keltasipulit renkaiksi.

  4. Kuumenna paistinpannu. Laita jauhelihapihvit ja keltasipulit pannulle. Paista molemmille puolille pihvejä kaunis väri.

  5. Ripottele loput juustoraasteesta pihvien päälle ja peitä paistinpannu kannella.

  6. Hauduttele pannussa miedolla lämmöllä, kunnes juusto sulaa ja pihvit ovat kypsiä.

  7. Pihvien kypsymisessä menee noin 10-15 minuuttia. Tarjoile juuresmuusin ja pikkusalaattien kanssa.

Juuresmuusi

  1. Laita kattilaan porkkanat ja perunat. Peitä perunat ja porkkanat vedellä.

  2. Keitä perunat ja porkkanat kypsiksi. Valuta ylimääräinen neste pois kattilasta.

  3. Lisää kattilaan voi, maito ja suola. Muussaa haluamaasi paksuuteen ja nauti!