juustofondue
Juustofondue on klassinen herkku, johon dippaillaan erilaisia herkullisia lisukkeita. Valitse fondueen laadukkaat raaka-aineet, niin onnistut varmasti. Me valitsimme juustoista jylhän voimakkaan Mustaleima Emmentalin tuomaan voimakasta juuston makua fondueen sekä Goudan tasapainottamaan ja tuomaan täyteläisyyttä. Valitse dipattavaksi omaan makuun sopivia lisukkeita, esimerkiksi tuoretta leipää ja kasviksia sekä lisäksi leikkeleitä ja hedelmiä.
Järjestä juustofondue-ilta läheisillesi tai hemmottele itseäsi. Aseta lisukkeet fonduen ympärille, joita jokainen voi vuorollaan dippailla juustofondueen. Tarjoile hyvää juotavaa ja nauttikaa toistenne seurasta!
juustofondue
Annoksia: 1 kpl | Valmistus: 30 min
NÄITÄ TARVITSET
5 dl maitoa
2 dl valkoviiniä
puolikas kasvisliemikuutio
0,5 tl mustapippuria
2 rkl maissitärkkelystä
1 rkl sitruunamehua
1 pkt (300g) Kuusamon Juuston Mustaleima Emmentalia raastettuna
1 pkt (300g) Kuusamon Juuston Goudaa raastettuna
Valmistus
Dipattavaksi leikkeleitä, leipää, hedelmiä ja erilaisia kasviksia oman maun mukaan. Osan kasviksista voi myös esimerkiksi paahtaa nopeasti uunissa tai airfryerissa.
Mittaa kattilaan maito, valkoviini, mustapippuri, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Lisää kasvisliemen puolikas. Kiehauta seos samalla sekoittaen jatkuvasti.
Lisää juustot raastettuna joukkoon pikkuhiljaa samalla sekoittaen jatkuvasti. Jos fonduesta tulee liian paksua voit halutessasi lisätä joukkoon hieman maitoa.
Juustojen sulettua voit kaataa fonduen fonduepataan tai tarjoilla myös esim. valurauta padasta. Ilman fonduepataa juustoa voi joutua kuitenkin välillä lämmittämään.
Dippaile lisukkeita fonduepataan ja nauti!