Juustoinen broileripasta

juustoinen kanapasta-annos

Juustoinen broileripasta on arkiruokaa parhaimmillaan ja valmistuu vain puolessa tunnissa!

Tämä kermaisen täyteläinen kanapasta saa makua Kuusamon Juuston Goudasta sekä paistetuista herkkutateista. Valmistusvaiheessa kastikkeeseen lisätään hieman kahvia, joka voimistaa herkkutattien makua. Lopputulos on juustoisen herkullinen ja makuhermoja myhäilevä pasta-annos!

Sopii nautittavaksi niin arki- kuin viikonloppuruokanakin!


juustoinen broileripasta

Annoksia: 2 annosta | Valmistus: 30 minuuttia


NÄITÄ TARVITSET

  • ½ pkt (n. 150 g) Kuusamon Juusto Goudaa raastettuna

  • n. 200 g kypsää broileria (esim. reisipalaa tai paistileikettä) 

  • 100 g herkkutatteja puhdistettuina ja viipaloituna

  • ½ kpl keltasipuli hienonnettuna

  • 2 kpl valkosipulin kynsiä hienonnettuna

  • 1 rkl jauhoja

  • 2 dl kermaa

  • 3 rkl voimakasta kahvia (tai esimerkiksi yksi espresso)

  • n. 250 g kypsentämätöntä pastaa (tuore- tai kuivapastaa)

  • suolaa ja pippuria

  • tuoretta timjamia

  • voita ja öljyä paistamiseen

Valmistus

  1. Kypsennä broileri haluamallasi tavalla ja pilko liha suupalan kokoisiksi paloiksi. Jos ostit broilerin valmiiksi kypsennettynä, ainoastaan pilko se.

  2. Paista tattiviipaleet pannulla voin ja öljyn kanssa rapeiksi ja kauniin ruskeiksi. Lisää pannulle molemmat sipulit ja kypsennä, kunnes ne ovat läpikuultavia. Ripottele jauhot pannulle ja sekoita. Lisää kerma pannulle ja kypsennä kunnes jauhot saostavat kastikkeen. Lisää kahvi kastikkeeseen. Pieni määrä kahvia voimistaa sienten makua.

  3. Lisää juusto ja kypsä broileri. Sekoittele kastiketta, kunnes juusto on sulanut.

  4. Kypsennä pasta suolalla maustetussa vedessä ja lisää kypsä (ja valutettu) pasta kastikkeen joukkoon. Sekoita ja tarjoile.

  5. Koristele annokset tuoreella timjamilla.