Juustoinen kesäkurpitsapasta

29E39EB5-1ED1-48EC-A3F9-E2C37AD9CF48.jpeg
 
 

Pastaruoat ovat arjen pelastajia ja sopivat myös täydellisesti viikonlopun nautiskeluhetkiin! Pasta-annos saa kaverikseen kauden kasviksia, eli kesäkurpitsaa, sipulia, valkosipulia ja chiliä. Makua tästä kesäkurpitsapastasta ei tietenkään puutu, sillä annoksen kruunaa voimakas ja pähkinäinen Emmental XO.


juustoinen kesäkurpitsapasta

Annoksia: 2 | Valmistus: 30 minuuttia

 
 
 

ainekset

  • 2 kesäkurpitsaa

  • 1 sipuli

  • 3-4 valkosipulinkynttä

  • Tuoretta chiliä oman maun mukaan

  • Kapriksia oman maun mukaan

  • Tuoretta basilikaa

  • 500 g pastaa

  • Oliiviöljyä, suolaa, pippuria

  • Kuusamon Juuston Emmental XO:ta raastettuna

valmistus

  1. Kuullota öljyssä paistinpannulla sipuli, kesäkurpitsa, valkosipuli ja chili.

  2. Keitä pasta. Ota keitinvedestä talteen n. 5 dl

  3. Kaada pasta ja keitinvesi paistinpannulle ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

  4. Lisää sekaan oliiviöljyä, suolaa ja pippuria sekä tuoretta basilikaa ja kapriksia.

  5. Lisää lopuksi joukkoon vielä Emmental XO -juustoa raastettuna.