Juustoinen MUNAKASRULLA

 
 
Emmental

Saisiko olla maukas resepti, joka sopii arkeen, viikonloppuun ja juhlaan? Oi kyllä! Saanemme esitellä, juustoinen munakasrulla! Tässä reseptissä yhdistyvät Savuporosulatejuusto kasvistäytteillä sekä savusulatejuusto lohitäytteellä. Valitse vain mieleisesi täyte, tai vaikka molemmat. Tämä klassikko taatusti kruunaa pöydän ja herkulliset rullat ovat kerenneet kadota ennen kuin ehdit edes sanomaan juusto!

 
 

JUUSTOINEN MUNAKASRULLA

Annoksia: 6 kpl | Valmistus: 60 min


 
 

ainekset

Pohja:

  • 5 kananmunaa

  • 5 dl maitoa

  • 1 ½ dl vehnäjauhoja

  • 100g lehtikaalia

  • 1 tl suolaa

  • Mustapippuria rouhittuna myllystä

Täyte 1:

Täyte 2:

Valmistus

Pohja:

  1. Esilämmitä uuni 225-asteeseen.

  2. Huuhtele lehtikaali ja revi lehdet pieninä paloina irti varsista.

  3. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Lisää maito, jauhot, suola ja mustapippuri. Lisää vielä lehtikaali ja sekoita tasaiseksi.

  4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

  5. Kumoa munakas toisen leivinpaperin päälle ja annan jäähtyä. Valmista valitsemasi täyte.

Täyte 1:

  1.  Hienonna pesty paprika ja persilja.

Täyte 2:

  1. Leikkaa graavilohi pieniksi kuutioiksi.

  2. Hienonna ruohosipuli ja sekoita joukkoon kala, pippuri sekä sitruunamehu.

 

6. Levitä sulatejuusto jäähtyneen munakkaan pinnalle.

7. Levitä valmistamasi täyte juuston päälle.

8. Rullaa munakas kääretortun tapaan tiiviiksi rullaksi.

9. Kääri munakasrulla leivinpaperiin ja folioon, nosta jääkaappiin tekeytymään ainakin 20 minuutiksi.

10. Leikkaa munakasrulla annospaloiksi ja tarjoile.