
Juustoinen nakkikastike
Nakkikastike ja perunamuusi ovat ihanaa arjen lohturuokaa. Suussa sulava juustoinen nakkikastike sopii täydellisesti yhteen samettisen perunamuusin kanssa. Tätä kotiruokaa on helppo valmistaa isompikin määrä tuplaamalla resepti.
Annosmäärä
6 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
2 pkt nakkeja (n. 600g)
-
1 keltasipuli
-
1 valkosipulinkynsi
-
0,5 tl suolaa
-
0,5 tl rouhittua mustapippuria
-
1 rkl vehnäjauhoa
-
4 dl vettä
-
1 rkl rypsiöljyä
-
1 prk Kuusamon Juuston Paimenpoika Ruoka & Dippi voimakas ta
-
1 kg jauhoisia perunoita
-
2 dl maitoa
-
50g voita
Ohje
-
Kuori perunat ja laita kiehumaan.
-
Pilko nakit ja hienonna sipuli sekä valkosipuli ja ruskista rypsiöljyssä noin 5 minuuttia tai kunnes nakit ovat saaneet mukavasti väriä.
-
Lisää vehnäjauho ja ruskista vielä hetki.
-
Lisää vesi jatkuvasti sekoittaen.
-
Mausta suolalla, mustapippurilla ja lisää Paimenpoika ruoka & dippi juustokastike. Sekoita.
-
Kun perunat ovat kypsiä niin muussaa ne. Lisää voi ja maito ja sekoita tasaiseksi. Maitoa voi lisätä tarvittaessa, jotta koostumus on sopiva.