Juustoinen nakkikastike
Nakkikastike ja perunamuusi ovat ihanaa arjen lohturuokaa. Suussa sulava juustoinen nakkikastike sopii täydellisesti yhteen samettisen perunamuusin kanssa. Tätä kotiruokaa on helppo valmistaa isompikin määrä tuplaamalla resepti.
Juustoinen nakkikastike ja perunamuusi
Annoksia: 6 kpl | Valmistus: 60 min
NÄITÄ TARVITSET
2 pkt nakkeja (n. 600g)
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl vehnäjauhoa
4 dl vettä
1 rkl rypsiöljyä
1 prk Kuusamon Juuston Paimenpoika Ruoka & Dippi voimakas ta
1 kg jauhoisia perunoita
2 dl maitoa
50g voita
Valmistus
Kuori perunat ja laita kiehumaan.
Pilko nakit ja hienonna sipuli sekä valkosipuli ja ruskista rypsiöljyssä noin 5 minuuttia tai kunnes nakit ovat saaneet mukavasti väriä.
Lisää vehnäjauho ja ruskista vielä hetki.
Lisää vesi jatkuvasti sekoittaen.
Mausta suolalla, mustapippurilla ja lisää Paimenpoika ruoka & dippi juustokastike. Sekoita.
Kun perunat ovat kypsiä niin muussaa ne. Lisää voi ja maito ja sekoita tasaiseksi. Maitoa voi lisätä tarvittaessa, jotta koostumus on sopiva.