Juustoinen uuniratatouille
Ratatouille on ranskalaisen keittiön yksiä klassikkoruokia. Tässä helpossa uuniruoassa kesäkurpitsa, munakoiso ja paprika saavat seurakseen mausteisen tomaattikastikkeen ja Eränkävijä 15 % -juuston, joka tuo annokseen täyteläistä makua. Kokeile ja ihastu!
Juustoinen uuniratatouille
Annoksia: 4-6 kpl | Valmistus: 1 h 30 min.
NÄITÄ TARVITSET
1 munakoison
1 kesäkurpitsan
2 suippopaprikaa
1 sipulin
3 valkosipulinkynttä
1 tlk (140 g) tuplakonsentroitua tomaattipyreetä
400 g kuorittuja kokonaisia tomaatteja
1 rkl punaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl oreganoa
1/2 tl kuivattua chiliä
1/2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
Valmistus
Laita uuni lämpiämään 200-asteeseen.
Pese kasvikset ja leikkaa niistä kannat pois. Leikkaa munakoisosta, kesäkurpitsasta ja suippopaprikasta ohuita viipaleita. Jos munakoiso on oikein paksu, voit leikata sen pitkittäissuunnassa halki ja tehdä puoliympyröitä. Poista paprikasta siemenet.
Hienonna sipuli ja valkosipuli ja laita kulhoon. Lisää joukkoon kummatkin tomaattisäilykkeet, öljy, etikka ja mausteet. Sekoita hyvin ja riko hieman tomaattien rakennetta esim. haarukalla.
Kaada puolet tomaattikastikkeesta uunivuoan pohjalle ja asettele kasviksia pystyasentoon vuorotellen vierekkäin.
Avaa Eränkävijä 15 % viipalepakkaus. Leikkaa yksi viipale 4 osaan ja asettele ne kasvisten väleihin.
Lopuksi kaadetaan jäljelle jäänyt osa tomaattikastikkeesta kasvisten päälle.
Paista kasvisratatouillea uunin keskitasolla 200-asteessa noin tunti. Ota pois uunista, lisää paistoksen päälle vielä juustoviipaleita ja jatka paistamista noin 10 minuutta, kunnes juusto on sulanut kunnolla.
Nauti esimerkiksi riisin ja kanan kanssa!