Juustoiset mätimoussepalat
Juustoiset mätimoussepalat ovat juhlava tarjottava juhlaan kuin juhlaan! Pienet suupalat valmistuvat nopeasti vain muutamasta ainesosasta. Kuvan mätimoussepalat on valmistettu käyttämällä kirjolohenmätiä. Voit kuitenkin käyttää kirjolohenmädin tilalla esimerkiksi siianmätiä tai muikunmätiä. Mikäli käytät pakastettua mätiä tuoreen mädin sijaan, muista sulattaa mäti ajoissa purkissa olevan ohjeen mukaan.
Moussepalojen täyte valmistuu helposti ilman suurta vaivaa. Työvaiheista vaativimmat ovat kerman vaahdotus, juuston raastaminen ja ruohosipulin silppuaminen — helppoa siis! Täytteen voi valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, säilytä täyte silloin jääkaapissa. Kun maku pääsee tekeytymään, on moussepalojen maku entistä parempi.
Koristele jokainen pieni suupala mädillä ja halutessasi tuoreella ruohosipulilla. Kannattaa laittaa mätimoussea ruissipsien päälle aina sitä mukaan, kuin niitä syödään, jottei sipsit vetisty. Juustoisten moussepalojen kanssa maistuu raikas kupliva juoma.
Juustoiset mätimoussepalat
Annoksia: 30 palaa | Valmistus: aktiivinen 30 minuuttia
näitä tarvitset
Ruisnappeja
100 g mätiä (esimerkiksi siian tai kirjolohen)
1 dl kuohukermaa
1 dl ranskankermaa
Puolikas ruukku tuoretta ruohosipulia
1 luomusitruunan kuori raastettuna
Suolaa ja pippuria
näin onnistut
Valuta mäti siivilässä.
Raasta juusto hienoksi raasteeksi kulhoon.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
Lisää ranskankerma ja juusto kerman sekaan.
Hienonna ruohosipuli hienoksi silpuksi
Lisää sipulit ja 2/3 mädistä seoksen sekaan.
Mausta mustapippurilla, suolalla ja sitruunankuorella
Lusikoi täyte ruisnappien päälle ja koristele mädillä.