juustoiset perunarieskat
Jäikö eilistä muusia yli? Onko juustopalasta “kantti” vailla käyttöä? Helppo tapa välttää hävikkiä on leipoa eilisen muusista ja juustopalan jämistä juustoisia perunarieskoja. Nämä perunarieskat ovat niin herkullisia, että jatkossa valmistat ihan huomaamatta perunamuusia vähän liikaa. Ja jos kaapissa on muusia, jonka sekaan olet lapsilta salaa piilottanut porkkanan tai muita juureksia, saat rieskoihin herkullista vaihtelua.
Rieskat voi muotoilla tasaisen pyöreään muotoon, mutta maku ei kärsi jos vain lusikoit rieskat huolettomalla otteella leivinpaperin päälle. Tärkeämpää on painella rieskat jauhoja apuna käyttäen litteiksi, jotta jokainen rieska paistuu tasaisesti. Pehmeä sisus ja rapea kuori kertovat, että olet onnistunut täydellisesti.
Voit halutessasi maustaa rieskat ennen paistamista joko fenkolilla tai kuminalla. Painele rieskan päälle sirotellut siemenet kevyesti rieskan pintaan, jotta ne eivät paiston jälkeen rapise pois. Fenkolin valitsemalla saat aromaattiset, hieman lakritsaisen maun rieskoihin, kun taas kuminalla saadaan hieman makeampi lopputulos. Tiesitkö, että erityisen vahvan aromin Suomessa luonnonvaraisena kasvava kumina saa kasvaessaan pohjoisilla leveysasteilla.
Valmiiden rieskojen päälle sipaistaan voita ja reilu siivu maukasta Paimenpoika®-kermajuustoa!
juustoiset perunarieskat
Annoksia: 8 kpl | Valmistus: 1 tunti
NÄITÄ TARVITSET
2 dl Paimenpoika® -kermajuustoa raastettuna
4 dl pehmeää perunamuusia
3 dl vehnäjauhoja
1 kpl kananmuna
1 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
Fenkolin- ja kuminansiemeniä
näin onnistut:
Laita kiertoilmauuni lämpiämään 200 asteeseen.
Lisää kaikki ainekset kulhoon fenkolin- ja kuminansiemeniä lukuun ottamatta. Sekoita taikina tasaiseksi. Rieskataikinan tulisi olla pehmeää ja tarttua kevyesti sormiin. Lisää tarvittaessa maitoa tai jauhoa oikeanlaisen koostumuksen saamiseksi.
Muotoile taikinasta kahdeksan palloa kahdelle leivinpaperilla peitetylle pellille.
Ripottele taikinapallojen päälle hieman vehnäjauhoja ja litistä ne reilun 0,5 cm paksuisiksi kiekoiksi.
Pistele rieskoihin reikiä haarukalla ja ripottele päälle vähän fenkolin- ja kuminansiemeniä. Paina siemeniä kevyesti rieskojen pintaan kiinni.
Paista rieskoja 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean värin pintaansa.
Anna rieskojen jäähtyä hieman ja tarjoile pehmeän voin ja juustoviipaleen kera!