Helpot juustokeksit
Haluaisitko valmistaa juhliin herkullisia juustokeksejä? Vai etsitkö kenties helppoa ideaa ruokalahjaan? Kuusamon Juuston Vuoristojuustosta valmistat helposti maukkaita juustokeksejä. Nämä keksit maistuvat sellaisenaan, mutta myös erilaisten juustojen ja hillojen kanssa. Kyllä vain, juustokeksi juustolla on mitä herkullisin tarjoiltava.
Keksit leikataan muotoonsa piparimuotilla, jolloin lapsetkin on helppo ottaa mukaan leivontaan. Jos valmistat keksejä lahjaksi, annan keksien jäähtyä hyvin ennen pakkaamista. Voit pakata keksit esimerkiksi kauniiseen rasiaan voipaperin päälle. Upea herkkulahja kannattaa viimeistellä paketillisella juustoa!
Etkö pidä voimakkaista mauista? Voit jättää keksien päältä mausteseoksen pois, jolloin saat voimakkaan juustoisia keksejä ilman tulisuutta.
helpot juustokeksit
Annoksia: 40 keksiä | Valmistus: aktiivinen 30 minuuttia + passiivinen 60 minuuttia.
näitä tarvitset
100 g Vuoristojuustoa
100 g kylmää voita
100 g (1 ja 2/3 dl) vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Mausteseos
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl kuivattua chiliä jauhettuna
Ripaus Savustettua sormisuolaa
näin onnistut
Raasta Vuoristojuusto hienoksi raasteeksi kulhoon.
Murusta voi juuston sekaan.
Siivilöi jauhot seokseen ja lisää suola.
Sekoita takina nopeasti tasaiseksi, muotoile palloksi ja kääri pallo kelmuun.
Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa 1 tunti.
Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi.
Leikkaa taikinasta tähtimuotilla keksejä ja aseta keksit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Sekoita mausteseos kulhossa.
Levitä mausteseos keksien päälle ja paista uunissa 12-15 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet kauniin sävyn.
Nauti heti tai säilö voipaperissa myöhempää tarjoilua varten.