Juustopasta

Kuusamon Juuston juustopastaa lautasella

Pippurinen juustopasta on lempeä ja takuuvarma makuyhdistelmä, joka maistuu niin viikonloppu- kuin arkiruokanakin. Tämä italialainen klassikkoruoka tunnetaan myös nimellä Cacio e pepe, joka tarkoittaa juustoa ja pippuria. Perinteisen Pecorino Romanon sijaan, pastaan raastetaan Kuusamon herkuttelujuustojen Savustettua goudaa, joka tuo kermaisuuden ja täyteläisyyden lisäksi vienoa savuisuutta pastaan. Savustettu Gouda on täydellinen juusto juustopastan valmistuksessa, sillä se sulaa täydellisesti pastan joukkoon!

Juustopasta on herkullista sellaisenaan, mutta voit lisätä sen joukkoon myös muita raaka-aineita, kuten pannulla paistettuja sieniä tai tofua, kirsikkatomaatteja tai herneitä, kypsää broileria tai nyhtökauraa.


Juustopasta

Annoksia: 2 kpl | Valmistus: 20 min


NÄITÄ TARVITSET

  • 1/2 pkt (n. 87 g) Kuusamon Juusto Savustettu Gouda -juustoa

  • 1 rkl kokonaisia mustapippureita

  • ¼ rkl kokonaisia rosepippureita

  • 4 rkl voita

  • 1 kpl valkosipulinkynsi

  • 200 g kuivapastaa (esimerkiksi spagettia)

  • 10 lehteä tuoretta salviaa

  • Suolaa maustamiseen ja pastavettä varten

Valmistus

  1. Raasta juusto. Paahda pippureita kuivalla paistinpannulla muutaman minuutin verran. Murskaa pippurit morttelissa. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi.

  2. Sulata puolet voista paistinpannulla ja lisää murskatut, paahdetut pippurit. Kypsennä minuutin verran. ja nosta pannu pois levyltä.

  3. Kypsennä pasta suolalla maustetussa vedessä. Kun pasta on kypsää, ota 2 dl keitinvettä talteen. Valuta tämän jälkeen pasta kuivaksi, mutta älä kuitenkaan huuhtele sitä.

  4. Lämmitä voi-pippuriseos uudestaan ja lisää valkosipuli ja salvianlehdet pannulle. Kypsennä pari minuuttia. Lisää pasta, 1 dl pastan keitinvettä ja puolet raastetusta juustosta. Sekoita kunnes juusto on sulanut ja kastike alkaa paksuuntumaan. Lisää loput voista ja juustosta. Sekoita jälleen kunnes juusto ja voi ovat sulaneet. Lisää keitinvettä tarvittaessa, jos kastike on liian paksua.

  5. Mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile ja nauti!