Yrttiset juustopatongit
Täyteläisellä ja aromikkaalla Kuusamon Juuston Emmentalraasteella valmistat hetkessä herkullisia juustopatonkeja, jotka maistuvat esimerkiksi tomaattikeiton kanssa. Tuoreilla yrteillä juustopatonkeihin saa lisättyä sekä väriä, että makua. Valitse omia suosikkejasi, tai kokeile valmiiksi valitsemiamme yrttejä. Mitä vahvempia yrttejä valitset, sitä voimakkaampia patongeista tulee. Voit lisätä patonkeihin myös murskattua valkosipulia tai kokeilla chiliä tuomaan tulisuutta. Juustopatongit toimivat myös iltapalana, kun mieli tekee jotain juustoista, mutta ei jaksa valmistaa esimerkiksi isoa ateriaa.
Yrttiset juustopatongit
Annoksia: 6 kpl | Valmistus: 30 min.
ainekset
Pitkä patonki
Tuoreita yrttejä, kuten oreganoa, basilikaa ja persiljaa.
4rkl oliiviöljyä
30g voita
Suolaa
Mustapippuria
Valmistus
Silppua yrtit hienoksi.
Sulata voi ja lisää joukkoon oliiviöljy, yrtit ja mausteet.
Sekoita seos tasaiseksi.
Leikkaa patonki pitkittäin halki ja jaa puolikkaat kolmeen osaan.
Levitä patongeille ensin yrttivoita.
Ripottele päälle reilusti Juustomurua.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut kauniisti.
Tarjoile esimerkiksi tomaattikeiton kanssa.