JUUSTOSÄMPYLÄT
Kukapa meistä ei rakastaisi tuoreiden sämpylöiden makua? Huumaavaa tuoksu leijuu kotiin, kun sämpylät paistuvat uunissa. Klassiset sämpylät saavat uuden voimakkaamman maun, kun sämpylät kuorruttaa Emmental raasteella. Jykevän maukas emmental antaa paljon makua perinteisiin sämpylöihin, jolloin täytteetkin voi pitää kevyempinä. Juustosämpylät maistuvat aamupalalla, välipalalla ja iltapalalla. Valmista isompi annos kerralla ja pakasta osa sämpylöistä, näin voit herkutella sämpylöillä juuri silloin, kun himo iskee.
JUUstosämpylät
Annoksia: 16 kpl | Valmistus: yli 60 min
ainekset
5 dl maitoa
1 tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
50g tuorehiivaa
10dl sämpyläjauhoja
25g pehmeää voita
Valmistus
Ota voi lämpenemään noin 30min ennen leipomista.
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää maitoseokseen suola ja hunaja.
Vaivaa jauhot taikinaan ja lisää pehmeä voi alustuksen lopulla. Alusta taikinaa yhteensä 5-10 minuuttia, jotta taikinasta tulee kimmoisa.
Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi noin 30-40 minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 16 palaan.
Pyörittele palat pöytää vasten sämpylöiksi.
Nosta palat kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja kohota vielä noin 30 minuuttia.
Esilämmitä uuni 225 asteeseen.
Voitele kohonneet sämpylät kevyesti kananmunalla ja ripottele päälle juustoraaste.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.