kantarellipasta
Kantarellipasta on syysruokaa parhaimmillaan! Tämä kermainen pasta syntyy helposti ja vaivattomasti ja maistuu huumaavan hyvältä. Pasta viimeistellään voimakkaalla Emmental XO:lla, joka on erinomainen parmesanin korvike, kun halutaan käyttää täysin suomalaisia raaka-aineita.
Kantarellipasta
Annoksia: 4 | Valmistus: 60 minuuttia
ainekset
400 g pastaa
2-3 rkl voita
1 kpl sipuli
3 kpl valkosipulinkynttä
1 l kanttarelleja
Suolaa oman maun mukaan
1 dl valkoviiniä
2 dl ruokakermaa
2 tl mustapippuria
1 dl Kuusamon Juuston Emmental XO juustoa raastettuna
valmistus
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Puhdista sienet ja paloittele tarvittaessa pienemmäksi. Pilko myös sipuli ja valkosipuli valmiiksi.
Kuumenna voi pannulla ja paista sieniä kunnes niistä irtoava neste haihtuu.
Lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää joukkoon valkoviini sekä ruokakerma ja kiehauta kevyesti.
Valuta pasta ja lisää kastike pastan sekaan.
Raasta päälle reilusti Emmental XO -juustoa ja nauti!