karpalohilloke
Itse tehty karpalohilloke maistuu erilaisten juustojen kanssa, mutta on myös herkullinen ruokalahja. Erilaiset mausteet antavat tuhdin, mutta pehmeän maun pirskahtelevalle hillokkeelle, joka ei vaadi paljon vaivaa valmistuakseen. Tarjoile hilloke Kuusamon Juuston Kuusamo-herkuttelujuustojen kanssa. Hilloke säilyy jääkaapissa noin 3 viikkoa, joten voit valmistaa karpalohillokkeen hyvissä ajoin ennen juhlia.
Ruokalahja on ihana yllätys ystävälle, perheenjäsenelle tai vaikka päiväkodin opettajalle. Valmis hilloke säilötään kauniiseen lasipurkkiin, jonka voi koristella kävyillä ja havunoksilla. Lahjaksi vietävään purkkiin kannattaa kiinnittää kortti, jonka kertoo purkin sisällön ja parasta ennen -päivämäärän, joka on kolme viikkoa eteenpäin valmistuksesta.
karpalohilloke
Annoksia: 0,5l purkki | Valmistus: 60 minuuttia
näitä tarvitset
1 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
200 g pakastekarpaloita
1 dl pehmeitä kuivattuja karpaloita
1 omena raastettuna
1 appelsiinin mehu
1dl punaviiniä
1dl ruokosokeria
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
Kokonainen tähtianis
Kokonainen kanelitanko
0,5 tl pomeranssinkuorta
0,5 tl mustapippuria myllystä
0,5 tl suolaa
näin onnistut
Hienonna punasipuli.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit.
Lisää loput ainekset kattilaan.
Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi.
Hauduta rauhallisesti poreillen pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.
Jäähdytä ja lusikoi puhtaaseen purkkiin.
Säilytä jääkaapissa. Hilloke säilyy jääkaapissa noin 3 viikkoa.