
Kesäkeitto
Perinteinen kesäkeitto on täydellistä kesäpäivien ruokaa! Tuoreista kasviksista valmistat herkullisen keiton, joka on terveellinen ja maistuu koko perheelle. Juustoista makua tuo Kuusamon Juuston Paimenpoika® Ruoka & Dippi juustokastike, joka on helppo kaataa keiton joukkoon ja sekoittuu vaivattomasti tasaiseksi. Valitse omaan makumaailmaasi sopiva joko lempeän mieto Paimenpoika® Ruoka & Dippi gouda 14 % tai voimakkaampi Paimenpoika® Ruoka & Dippi voimakas.
Tarjoile lämpöisenä, ripottele päälle vielä persiljaa tuomaan yrttistä makua ja nauti!
Annosmäärä
4 annostaValmistusaika
45minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
5 perunaa
-
1 kukkakaali
-
4 porkkanaa
-
12 herneenpalkoa
-
6-8 retiisiä
-
1 l vettä
-
1 tl suolaa
-
2 dl kuohukermaa
-
1 prk Kuusamon Juuston Paimenpoika Ruoka & Dippi juustokastiketta
-
persiljaa
Ohje
-
Kuori ja pilko porkkanat ja perunat. Uusia perunoita ei tarvitse kuoria. Pilko kukkakaali kukinnoiksi ja viipaloi retiisi. Perkaa herneet paloistaan.
-
Keitä suolalla maustettu vesi. Lisää perunat, porkkanat ja kukkakaali ja keitä melkein kypsäksi.
-
Lopuksi lisää herneet ja retiisi ja keitä muutama minuutti.
-
Lisää kerma ja Kuusamon Juuston Paimenpoika Ruoka & Dippi juokseva sulatejuusto ja kuumenna keitto.
-
Lopuksi lisää persiljaa keiton päälle, tarjoile ja nauti!