3 juuston ketopizza

4F3A8561.jpg
 
 

Kokkaa yhdessä Master Chefistäkin tutun kokki Sirly Schinmannin kanssa! Tämä kolmen juuston ketopizza valmistuu helposti ja nopeasti laadukkaista kotimaisista raaka-aineista. Pizzapohja valmistetaan juustosta ja mantelijauhosta ja pizzalle tehdään kaksi erilaista täytettä.

Ketoruokavaliossa tarkoituksena on syödä puhtaita hyviä raaka-aineita, mutta jättää kaikki sokerit pois. Jopa juustoissa saattaa joskus olla perunatärkkelystä, mutta Kuusamon Juustoihin me emme lisää mitään ylimääräistä. Meidän mielestämme perunatärkkelys ei siihen kuulu ja mottomme ruoanlaittoon kuuluukin: Nauti 100% juustoa.


3 juuston ketopizza

Annoksia: 2 pizzaa | Valmistusaika: +60 minuuttia


 
 

ainekset

Keto pizzapohja:

Pizzakastike:

  • 1 prk kokonaisia tomaatteja tölkissä

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 1 dl tuoretta basilikaa

  • 2 rkl laadukasta oliiviöljyä

  • suolaa ja pippuria

Täyte 1:

  • savuporo leikkelettä

  • rucolan versoa

Täyte 2:

  • kylmäsavulohta

  • caviarttia

  • tilliä

valmistus

  1. Leikkaa juustopalat puoliksi ja jätä toinen puolikas kutakin juustoa syrjään myöhempää käyttöä varten.

  2. Pilko toiset puolikkaat kutakin juustoa pieniksi kuutioiksi ja laita kattilaan sulamaan. Voit myös raastaa juustot, jolloin ne sulavat nopeammin. Pidä levy melko pienellä, jotta juusto ei pala pohjaan vaan saa sulaa rauhassa.

  3. Raasta ylijääneistä juustoista sopiva määrä pizzan täytteeksi.

  4. Laita tölkillinen tomaatteja kulhoon ja murskaa niitä hieman pienemmäksi. Pilko joukkoon valkosopuli, sekä basilika. Lisää vielä suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin ja tarkista maku.

  5. Kun juusto on sulanut tasaisesti, lisää kattilaan puolet mantelijauhosta. Lisää sitten toinen kananmuna, sen jälkeen loput mantelijauhoista ja vielä yksi kananmuna. Lisää viimeiseksi hiukan oliiviöljyä.

  6. Kaada puolet taikinasta leivinpaperin päälle. Laita taikinan päälle toinen leivinpaperi, jotta taikina on helppo kaulita kahden leivinpaperin välissä. Painele taikinaa aluksi käsin ja kaulitse sitten tasaiseksi. Tee sama myös toiselle taikinanpuolikkaalle.

  7. Esipaista pohjaa uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia. Pohja on tarpeeksi paistunut kun se on saanut kauniin ruskean värin.

  8. Lisää täytteet pohjan päälle: ensin tomaattikastike, sitten juustoraaste ja kylmäsavulohi. Toiselle pizzalle laita vain tomaattikastike ja juustoraaste. Loput täytteet laitetaan tuoreena pizzan päälle.

  9. Laita pizzat vielä takaisin uuniin. Kun täytteessä juusto on sulanut, pizza on valmis.

  10. Lisää savulohipizzan päälle tuore tilli sekä caviartia.

  11. Lisää toiselle pizzalle savuporo leikkeleet sekä tuoretta rucolan versoa.