KevätCroissantit
Keväisin parsasesonki on parhaillaan ja silloin ei voi kävellä kaupasta pois ilman parsanippua! Parsasta saa valmistettua vaikka mitä; piirakoita, parsarisottoa, unohtamatta parsacroissantteja. Kauppareissulla kannattaa siis napata parsojen lisäksi mukaan myös Kuusamon Juuston sinileima Emmentalia, kinkkua sekä purkillinen croissant-valmistaikinaa. Nämä ainekset muodostavat yhdessä ihanat kevätcroissantit, jotka nimensä mukaisesti maistuvat keväälle!
Näiden croissanttien tekeminen on erittäin helppoa. Valmistaikina avataan pöydälle ja jaetaan kuuteen osaan katkoviivoja pitkin. Parsat kannattaa asettaa leveämpään päähän ja päälle pala kinkkua sekä raastettua sinileima Emmentalia. Mikäli toivot kevätcroissantteihin enemmän potkua ja voimakasta juustoa, suosittelemme kokeilemaan sinileiman tilalla esimerkiksi mustaleima Emmentalia.
Croissantit valmistuvat puolessa tunnissa, etkä ehdi sanoa edes juusto, kun tuoreet croissantit ovat jo kadonneet parempiin suihin. Valmista yhdessä lasten kanssa, yllätyksenä äidille tai herkuttele kaikki ihan itse!
Kevätcroissantit
Annoksia: 6 kpl | Valmistus: 30 minuuttia
näitä tarvitset
Paketti valmista croissanttaikinaa, esimerkiksi Danerolles
Kuusamon Juuston sinileima Emmentalia raastettuna
1 parsanippu
100g kinkkua esimerkiksi parmankinkkua
1 kananmuna
Valmistus
Avaa croissant-valmistaikina pakkaus ja leikkaa taikina kuuteen osaan.
Leikkaa parsat taikinan leveämmän pään pituisiksi ja asettele taikinan päälle.
Lisää päälle viipale parmankinkku ja raasta päälle sinileima Emmentalia.
Rullaa croissantit kiinni ja voitele ne päältä kananmunalla.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 12-14 minuuttia.