kirkas makaronilaatikko
Eikö kaapissa ole maitoa makaronilaatikon valmistukseen? Ei hätää, makaronilaatikko voidaan valmistaa myös niin sanottuna kirkkaana versiona. Tässä makaronilaatikossa munamaidon sijaan valmistetaan seos kasvisliemestä, jonka maku kehittyy makaronien keittämisen yhteydessä. Makaronilaatikon sekaan raastetaan raikasta porkkanaa, joka antaa upeaa väriä tähän perinteiseen arkiruokaan. Ruoka viimeistellään raastamalla Eränkävijä® 10% -juustoa paiston lopussa makaronilaatikon päälle.
kirkas makaronilaatikko | sydänmerkki-resepti
Annoksia: 6 annosta (annoskoko 330g) | Valmistus: +60 minuuttia
näitä tarvitset
400 g täysjyvämakaronia
Kasvisliemikuutio
1 ½ l vettä
400 g 10% jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria rouhittuna
100 g Eränkävijä® 10% juustoa
200 g porkkanaa
2 kananmunaa
7 dl kasvislientä makaronien keittämisestä
näin onnistut:
Keitä makaronit kypsäksi kasvisliemellä maustetussa vedessä.
Pilko sipuli ja porkkanat, hienonna valkosipuli.
Ruskista jauhelija, sipulit ja porkkanat pannulla öljyssä.
Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita keitetyt makaronit ja jauhelihaseos, kaada seos uunivuokaan.
Ota makaronien keitinvesi talteen ja sekoita kananmunat veteen.
Kaada muna-kasvisliemiseos vuokaa ja kypsennä 175-asteisessä uunissa 40 minuuttia.
Raasta paistoajan loppuvaiheessa juusto.
Lisää juusto makaronilaatikon pinnalle ja kypsennä makaronilaatikkoa vielä 5-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin sävyn.
sydänmerkki-resepti
Tälle reseptille on myönnetty Sydänmerkki. Sydänmerkki-resepti on Sydänmerkki-tiimin hyväksymä resepti, jonka ravintoarvot on laskettu vastaamaan tarkkoja kriteerejä.
Haluamme tuottaa käyttöösi terveellisempien juustojen lisäksi terveellisempiä reseptejä. Olemme ottaneet reseptiä luodessamme huomioon rasvan laadun, käytetyt raaka-aineet ja suolan määrän. Reseptissä on käytetty Kuusamon Juuston Sydänmerkki-juustoa, ja voit valita mukaan muitakin Sydänmerkillä varustettuja tuotteita.