kurpitsarisotto
Samettinen kurpitsarisotto maistuu lisukkeena erilaisille lihoille tai sellaisenaan nautittuna hyvän viinin kanssa. Valmista maukas risotto tarjolle esimerkiksi kalkkunan, ankanrinnan tai naudan kanssa. Risotto sopii erinomaisesti niin alku- kuin pääruoaksi. Lisukkeena tai alkuruokana reseptistä tulee kuusi annosta ja pääruokana ohjeesta syntyy herkullinen ateria neljälle.
Risoton kermainen maku syntyy kotimaisen, pitkään kypsyneen Emmental XO:n avulla. Voimakas emmental toimii kotimaisena vaihtoehtona parmesanin tilalla. Raasta emmental oikein hienoksi, jolloin se sulaa erinoamisesti risottoon. Voit käyttää tähän reseptiin makeaa myskikurpitsaa, mutta muutkin kurpitsat toimivat erinomaisesti. Kokeile rohkeasti, onnistut varmasti!
kurpitsarisotto
Annoksia: 6 lisukkeeksi, 4 pääruoaksi | Valmistus: +60 minuuttia
näitä tarvitset
1 l kanalientä
1 sipuli
2 pientä myskikurpitsaa
2 valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
Mustapippuria
Ripaus muskottipähkinää
Suolaa
Nokare voita
Öljyä paistamiseen
näin onnistut
Laita kanaliemi kiehumaan.
Kuori ja hienonna sipulit.
Kuori ja pilko myskikurpitsat pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulit miedolla lämmöllä.
Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
Kaada valkoviini joukkoon ja annan kiehahtaa nopeasti.
Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan niin, että neste imeytyy ennen seuraavaa lisäystä.
Muutaman kauhallisen jälkeen lisää kuutioitu kurpitsa.
Jatka kypsentämistä kunnes riisi on pehmeää, mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.
Mausta raastetulla Emmental XO:lla, suolalla, pippurilla ja nokareella voita.
Sekoita ja anna tekeytyä hetki kannella peitettynä.
Tarjoile kinkun tai kalan lisukkeena.