Lämmin salaatti Vuoristojuustolla
Lämmin salaatti maistuu hetkessä, kuin hetkessä, vuodenajasta riippumatta. Ja mikä parasta, valmistaminen ei vaadi muuta kuin parsakaalien ja kukkakaalien paistamisen, jonka jälkeen vain pilkotaan kaikki ainekset kulhoon. Maukasta, helppoa ja värikästä!
Lämmin salaatti maistuu niin alkuruokana, pääruoan lisukkeena kuin täyttävänä lounassalaattinakin. Tässä salaatissa yhdistyvät varsiparsakaali, varsikukkakaali, Vuoristojuusto, kirsikkatomaatit sekä jääsalaatti. Niin yksinkertaista ja maukasta!
Lämmin salaatti Vuoristojuustolla
Annokset: 1 kulho Valmistusaika: 30min
ainekset
150 g varsiparsakaalia
150 g varsikukkakaalia
1 pss jääsalaattia
100 g pieniä kirsikkatomaatteja
Vuoristojuustoa paloina
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
loraus balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä
Valmistus
1. Pese, kuivaa ja revi salaatti pienemmäksi. Leikkaa veitsellä pestyt tomaatit kahtia.
2. Asettele salaatti ja tomaatit tarjoiluastiaan. Huuhtele ja kuivaa varsiparsakaali sekä varsikukkakaali.
3. Paista varsiparsakaalia sekä varsikukkakaalia paistinpannulla keskilämmöllä oliiviöljyssä, kunnes kypsyvät napakoiksi.
4. Leikkaa varsiparsakaali ja varsikukkakaali puoliksi ja lado salaatin päälle. Kaada balsamiviinietikkaa ohuena nauhana loraus.
5. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paloittele lopuksi Vuoristojuustoa päälle ja nauti!