Lämminsavulohi-joulutortut

Suolaiset tortut ovat tämän joulun hitti! Nämä lämmisavulohitäytteellä höystetyt joulutortut maistuvat joulukauden juhlapöydissä. Täyte on täydellinen nautittavaksi myös keksien välissä tai sellaisenaan esimerkiksi dipattavaksi.


Lämminsavulohi-joulutortut

Annoksia: 10 kpl | Valmistus: 30 min


NÄITÄ TARVITSET

  • 5 torttutaikinalevyä

  • 1/2 prk Kuusamon Juuston Paimenpoika Ruoka & Dippi Goudaa

  • 1 prk kermaviiliä

  • 1 punasipuli

  • 200g lämminsavulohta

  • 1/2 ruukku tilliä

  • 1/2 omena

  • 1 maustekurkku

  • Puolikkaan sitruunan mehu

  • Suolaa ja pippuria

  • 1 kananmuna

Valmistus

  1. Ota torttutaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön.

  2. Sekoita kulhossa Paimenpoika Ruoka & Dippi gouda, kermaviili ja lämminsavulohi.

  3. Hienonna punasipuli, omena, maustekurkku ja tilli sekä lisää ne muun massan joukkoon ja sekoita.

  4. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja mausta suolalla ja pippurilla.

  5. Leikkaa ja muotoile torttutaikinalevyt tähden muotoon ja voitele ne kanamunalla.

  6. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

  7. Lado valmiiden torttujen keskelle noin ruokalusikallinen lämminsavulohitäytettä ja viimeistele halutessasi tillillä. Nauti!